“Αναγκαία η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας”

0
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΩΘΟΥΜΕΝΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ
ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

Διαβάζουμε στα τοπικά ΜΜΕ: “Η Διαπαραταξιακή του Δήμου Καλαμάτας, συνεδρίασε χθες, Τρίτη 7 Ιουλίου 2020, στο ιστορικό δημαρχείο (αίθουσα “Χρ. Μαλαπάνης, δήμαρχος”), προκειμένου να ενημερωθούν οι επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου για τις προωθούμενες αλλαγές και παρεμβάσεις στους δημόσιους χώρους, καθώς και για τα αποτελέσματα της ομάδας εργασίας από υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου, που συστάθηκε για το σκοπό αυτό. Παρούσα, παρέχοντας σχετική ενημέρωση, ήταν η Διευθύντρια Πολεοδομίας και πρόεδρος της ομάδας εργασίας για τους δημόσιους χώρους, Σταυρούλα Αγρίου.

Κατά τη συνεδρίαση υπήρξε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, ενώ τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθούν οι εισηγήσεις και οι προτάσεις, συμπληρωμένες από τυχόν παρατηρήσεις των επικεφαλής”.

Με δεδομένο ότι, προσφάτως, έχουν αποχωρήσει, αιτιολογημένα, οι περισσότερες παρατάξεις της μειοψηφίας από την Διαπαραταξιακή Επιτροπή, που δεν αποτελεί θεσμοθετημένο όργανο της διοίκησης του Δήμου, κρίνεται αναγκαία η συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο, παρουσία όλων των μελών του.

Σε ό,τι αφορά την αποτελεσματικότητα των όποιων παρεμβάσεων, τίθεται το ερώτημα, αν αυτές εντάσσονται σε ένα συνολικό όραμα για το μέλλον της πόλης, την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της και όλα όσα προβλέπει το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας.

Μαργαρίτα Πουλοπούλου

μοιραστειτε το:

Comments are closed.