“Αναγκαία η εκπροσώπηση της ανυπότακτης Αριστεράς”

0
Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Ν. ΧΟΥΝΤΗ ΚΑΙ Ο ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Την ανάγκη να ενισχυθούν εκπροσωπηθούν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στην ελληνική Βουλή αργότερα, οι δυνάμεις της ανυπότακτης Αριστεράς, προκειμένου να υπάρχουν δυνάμεις πραγματικής αντιμνημονιακής αντιπολίτευσης, που να θυμίζει ότι οι δύο μεγάλοι τσακώνονται ενώ συμφωνούν στην ίδια μνημονιακή κατεύθυνση από την Καλαμάτα κατά την ομιλία του σήμερα (20/5/19) το βράδυ στο ξενοδοχείο “Rex” ο ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφιος Νίκος Χουντής.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Γενικός Γραμματέας της «Λαϊκής Ενότητας» Παναγιώτης Λαφαζάνης, οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές της ΛΑ.Ε. Μαρία Μήτση και Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου της Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου Θανάσης Πετράκος (Διαβαστε εδώ τον χαιρετισμό του).

Ο κ. Χουντής σχολιάζοντας την αντιπαράθεση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είπε ότι η συγκεκριμένη εκλογική αναμέτρηση του επί της ουσίας είναι μια αναμέτρηση μεταξύ του κ. Τσίπρα και του κ. Μητσοτάκη επί μνημονιακών διαχειρίσεων.

Ακόμα ο κ. Χουντής μίλησε για τα μνημόνια και τη μεταμνημονιακή κανονικότητα που όπως είπε δεν αποβλέπει στη μείωση του χρέους, ούτε στο να σώσει την Ελλάδα από τη χρεοκοπία και τη φτώχεια. «Σκοπός αυτών που δημιούργησαν τα μνημόνια είναι για να σωθούν οι γερμανικές και οι γαλλικές τράπεζες», σημείωσε ο ευρωβουλευτής της «Λαϊκής Ενότητας» και πρόσθεσε: «Μνημόνιο και κανονικότητα δεν επιτρέπει διαγραφή του χρέους που θα μας ανακούφιζε, μνημόνιο και μεταμνημονιακή εποπτεία δεν επιτρέπει να ξεφύγουμε κάποτε από αυτή τη δαμόκλεια σπάθη. Ένας μοχλός πίεσης και εξάρτησης είναι. Το πρόβλημα είναι γιατί υπάρχουν ελληνικές κυβερνήσεις που δέχονται αυτό να διαιωνίζεται».

Παν. Λαφαζάνης Πολιτική ανοησία το δίλημμα ΣΥΡΙΖΑ ή Ν.Δ.

«Πολιτική ανοησία» χαρακτήρισε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης το δίλημμα ΣΥΡΙΖΑ ή Νέα Δημοκρατία για τις επερχόμενες εκλογές. «Η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ ή τη ΝΔ είναι ψήφος στον ολοκληρωτισμό των Βρυξελλών και στη γερμανική Ευρώπη», τόνισε ο κ. Λαφαζάνης, στον χαιρετισμό του.

Ο κ. Λαφαζάνης σημείωσε ότι αποτελεί «μεγάλη πολιτική ανοησία και δείχνει ότι εκλαμβάνουν τους πολίτες ως πολιτικούς βλάκες πρώτου μεγέθους όταν τους λένε ότι το δίλημμα των ευρωεκλογών είναι ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ».

«Γιατί ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είναι υπάλληλοι των Βρυξελλών και τα εκτελεστικά όργανα τους στην πατρίδα μας. Γιατί Τσίπρας και Μητσοτάκης είναι υπάλληλοι του Γιούνκερ, του Βέμπερ, της Μέρκελ και του Μακρόν. Είτε Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ ψηφίσει κανείς, είτε Μητσοτάκη και τη νεοφιλελεύθερη μούχλα της ΝΔ, ψηφίζει και επιβραβεύει στην ουσία τις Βρυξέλλες», τόνισε ο επικεφαλής της ΛΑΕ.

Ο κ. Λαφαζάνης εκτίμησε ότι είτε κανείς επιλέξει τον Αλέξη Τσίπρα είτε τον Κυριάκο Μητσοτάκη «εγκρίνει, ψηφίζει και επιβραβεύει» μεταξύ άλλων την άγρια λιτότητα των Βρυξελλών και την κατεδάφιση των εργασιακών σχέσεων, τα μνημόνια και την επ’ αόριστον συνέχισή τους και την περικοπή των συντάξεων μέχρι εκμηδενίσεώς τους.

Τέλος, ο κ. Λαφαζάνης υπογράμμισε πως «με ισχυρή ΛΑΕ, που θα παλεύει θα υπάρξει πραγματική αντιπολίτευση στον τόπο με στόχο μια νέα λαϊκή διακυβέρνηση για μια Ελλάδα κυρίαρχη, βαθιά δημοκρατική και ανεξάρτητη χωρίς ευρωατλαντικά δεσμά».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.