Αναβλήθηκε το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ για τις προσλήψεις

0
ΜΕΤΑ ΤΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ

Αναβλήθηκε -μετά από έντονο διάλογο- η προγραμματισμένη για σήμερα (29/6/2020) στις 2 μ.μ. συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ, με θέμα πρόσληψης ενός μηχανικού ΠΕ, και ενός μηχανικού ΤΕ με σύμβαση παροχής υπηρεσιών, μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Σωματείου Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, στο χώρο της συνεδρίασης.

Όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας «πρόκειται για προαποφασισμένες προσλήψεις συγκεκριμένων, με απ’ ευθείας ανάθεση» και καλούσαν «τον Δήμαρχο και Πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ, να αποσύρει το θέμα», καταγγέλλοντας πως «έχει τεράστιες ευθύνες που προχωρά σε επιλεκτικές προσλήψεις, χωρίς τις διαδικασίες ΑΣΕΠ, την στιγμή μάλιστα που έχει πάρει άδεια προκήρυξης για κάλυψη 8 θέσεων εργασίας, που συμπεριλαμβάνει διπλάσιους πολιτικούς μηχανικούς, απ’ αυτούς που θέλει να πάρει με διαδικασίες απ’ ευθείας ανάθεσης».

Στη σχετική ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, αναφέρονται τα εξής:

«Το Σωματείο Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης – Αποχέτευσης Μεσσηνίας πραγματοποίησε σήμερα Δευτέρα 29 Ιούνη, στις 14.00, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΔΣ της επιχείρησης, στην Καλαμάτα.

Η κινητοποίηση ήταν μαζική, με αποτέλεσμα να αναβληθεί η συνεδρίαση.

Το Σωματείο αντέδρασε δυναμικά  καθώς όπως «κατά την προγραμματισμένη συνεδρίαση το ΔΣ, μεταξύ άλλων, είχε θέμα πρόσληψης ενός μηχανικού ΠΕ, και ενός μηχανικού ΤΕ με σύμβαση παροχής υπηρεσιών. Επρόκειτο για προαποφασισμένες προσλήψεις συγκεκριμένων,  με απ’ ευθείας ανάθεση. Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων και Πρόεδρος του Σωματείου, Παναγιώτης Κουφαλάκος, οι προσλήψεις είναι απαραίτητες, όχι μόνο αυτές οι ειδικότητες αλλά και πολλές περισσότερες που προβλέπονται στον νέο οργανισμό εσωτερικής υπηρεσίας και που σήμερα παραμένουν κενές».

Κάλεσε τον Δήμαρχο να αποσύρει το θέμα και μετά από έντονο διάλογο ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Καλαμάτας διέκοψε την συνεδρίαση, για το αμέσως επόμενο διάστημα δια ζώσης και όχι με τηλεδιάσκεψη, ώστε να γίνει ουσιαστική συζήτηση με προοπτική την κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων.

Το σωματείο βρίσκεται σε ετοιμότητα για νέα κινητοποίηση στο επόμενο Δ.Σ.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΔΕΥΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ»

μοιραστειτε το:

Comments are closed.