Αναβλήθηκε η δίκη των 8, μηνύθηκε ο Π. Κωνσταντινέας

0

Για τις 7 Δεκεμβρίου αναβλήθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρου Κωνσταντινέα για την επίθεση που δέχτηκε την Κυριακή (23/9/18) το απόγευμα, στην οδό Καλλιπατείρας της Καλαμάτας, καθώς αποχωρούσε από το γήπεδο του Μεσσηνιακού, μετά την αναμέτρηση της “Μαύρης θύελλας” με τον Πάμισο.

Στο Αυτόφωρο της Καλαμάτας, το οποίο αρχικά συνεδρίασε στις 25/9/18, παρουσιάστηκαν να δικαστούν οι 8 από τους 10 κατηγορουμένους που έχουν συλληφθεί και βαρύνονται με τα αδικήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, απρόκλητης εξύβρισης, απειλής και παράβασης της νομοθεσίας περί αθλητισμού, ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης.

Το Δικαστήριο, σήμερα (5/10/19), αποδεχόμενο γραπτό αίτημα αναβολής συνηγόρου -που σχετίζεται με ιατρικούς λόγους όσον αφορά το πρόσωπό του- και με  το οποίο συμφώνησαν όλες οι πλευρές, ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης για τις 7 Δεκεμβρίου 2018.

Μήνυση στον Π. Κωνσταντινέα και δήλωση του βουλευτή

Ωστόσο η συνήγορος ενός εκ των 8 κατηγορουμένων,(κ. Κολοκύθα), κατέθεσε το μεσημέρι μήνυση κατά του κ. Κωνσταντινέα, κατ’ εντολή του πελάτη της, καθώς όπως δήλωσε, ο πελάτης της την ημέρα των επεισοδίων απουσίαζε στο εξωτερικό.

Μετά την εξέλιξη αυτή ο βουλευτής σε γραπτή  δήλωσή του κάνει λόγο για σύγχυση που «προκλήθηκε από το γεγονός ότι προς αναγνώριση επιδείχθηκαν στον κ. Κωνσταντινέα από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές παλαιές φωτογραφίες ταυτοτήτων».

Η δήλωση του κ. Κωνσταντινέα αναφέρει τα εξής:

“Στο ακροατήριο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καλαμάτας σήμερα 5/10/2018 ο Βουλευτής Μεσσηνίας Πέτρος Κωνσταντινέας είδε τον κ. Κολοκύθα και διαπίστωσε ότι ο εν λόγω φερόμενος ως παριστάμενος στο χώρο και κατά το χρόνο του εις βάρος του επεισοδίου της 23/9/2018 δεν ήταν παρών. Η σύγχυση προκλήθηκε από το γεγονός ότι προς αναγνώριση επιδείχθηκαν στον κ. Κωνσταντινέα από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές παλαιές φωτογραφίες ταυτοτήτων. Να τονιστεί ιδιαίτερα ότι ο κ. Κωνσταντινέας δεν έχει υποδείξει τον κ. Κολοκύθα ως κατηγορούμενο αλλά μόνο ως παριστάμενο στο χώρο του επεισοδίου. Δεν θα υποδείκνυε ποτέ κάποιον ως κατηγορούμενο της εις βάρος του επίθεσης χωρίς να είναι απολύτως σίγουρος”.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.