Αναβλήθηκε η δίκη Καφαντάρη κατά Κανάκη

0
ΓΙΑ ΨΕΥΔΗ ΚΑΤΑΜΗΝΥΣΗ, ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜΗΣΗ κ.ά.

Αναβλήθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας, για τις 18 Σεπτεμβρίου 2019, η εκδίκαση της υπόθεσης με κατηγορούμενο τον Ηλία Κανάκη, δημοτικό σύμβουλο (και επικεφαλής μειοψηφίας) του Δήμου Πύλου – Νέστορος, τον οποίον είχαν μηνύσει ο Δήμος και ο Δήμαρχος Δημ. Καφαντάρης και αντιμετώπιζε κατηγορίες ψευδούς καταμήνυσης, συκοφαντικής δυσφήμησης, κ.ά.

Η αναβολή αποφασίστηκε λόγω παρελεύσεως του ωραρίου γραμματέως της έδρας, καθώς δεν πρόλαβε να εκδικαστεί σήμερα, ημέρα την οποία είχε προσδιοριστεί η δικάσιμος.

Ο κ. Κανάκης, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, παρέλαβε από μεταφορική εταιρεία μαζί με δικά του πράγματα και κάποια βιβλία για τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.), τα οποία είχαν ως παραλήπτη το Δήμο Πύλου Νέστορος. Για το γεγονός αυτό, αλλά και για τη μηνυτήρια αναφορά με την οποία υποστήριζε ότι ο αριθμός των βιβλίων ήταν μικρότερος απ΄ότι προέβλεπε η παραγγελία, χωρίς αυτό να αποδειχθεί επέσυρε την κατηγορία της ψευδορκίας. Αυτό σε συνδυασμό με τη μήνυση που υπέβαλε σε βάρος του ο δήμαρχος Πύλου Νέστορος Δ. Καφαντάρης, υποστηρίζοντας πως παρανόμως παρέλαβε ο Ηλ. Κανάκης τα βιβλία και πως τα καταγγελλόμενα σε βάρος του ήταν ανακριβή, οδήγησε την υπόθεση στο ακροατήριο του Τριμελούς. Έτσι απαγγέλθηκαν στον κ. Κανάκη οι κατηγορίες της ψευδούς καταμήνυσης, συκοφαντικής δυσφήμησης, της ψευδορκίας και της υπεξαίρεσης εγγράφων.

Να σημειωθεί ότι για τον ίδιο λόγο, λόγω παρέλευσης του ωραρίου, αναβλήθηκε χθες Τρίτη, για τις 20 Απριλίου 2020, η εκδίκαση της υπόθεσης με κατηγορούμενο τον επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του Δήμου Πύλου Νέστορος, Ηλία Κανάκη, για συκοφαντική δυσφήμιση δια του Τύπου κατ’ εξακολούθηση και εξύβριση σε βάρος του δημάρχου Δημ. Καφαντάρη, μετά από μηνυτήρια αναφορά του τελευταίου.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.