“Ανίκανη” για το Δήμο, ικανή όμως παρά τω υπουργώ…

0

Η πρώην διευθύντρια της Πολεοδομίας Μεσσηνίας, Σταυρούλα Αγρίου, νυν σύμβουλος του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκη, επί Πολεοδομικών θεμάτων, ήταν στο πάνελ, με το κυβερνητικό κλιμάκιο, που βρέθηκε χθες Τετάρτη (12/9/18) στο Μάτι Αττικής, για να ενημερώσει τους πληγέντες για την πορεία των υλοποίησης των έργων αποκατάστασης, τα επιδόματα και όλα τα ζητήματα αρωγής.

Στο κλιμάκιο συμμετείχαν ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου και ο υφυπουργός Εργασίας Αναστάσιος Πετρόπουλος. Παρούσα και η σύμβουλος του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκη, επί Πολεοδομικών θεμάτων, Σταυρούλα Αγρίου, όπως προαναφέραμε.

agriou_4

Η Σταυρούλα Αγρίου, σύμβουλος του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκη, επί Πολεοδομικών θεμάτων,δίπλα στον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, στο Μάτι

Η πρώην Διευθύντρια της Πολεοδομίας Μεσσηνίας, Πολιτικός Μηχανικός, με μεταπτυχιακό στη Δημόσια Διοίκηση, με την υπαγωγή τής συγκεκριμένης υπηρεσίας στον Δήμο Καλαμάτας, άρχισε (με την τήρηση των προσχημάτων) ο διωγμός της, όπως άλλωστε συμβαίνει (τουλάχιστον) και με τον κ. Πατσαρίνο. “Υποβαθμίζοντάς” την, στο Δήμο Καλαμάτας, τοποθέτησαν την κα Αγρίου Διευθύντρια στη Διεύθυνση Ανάπτυξης αρχικά και στη συνέχεια Διευθύντρια στα ΚΕΠ!

Έτσι, είδε και απόειδε και αποφασίζοντας να βρει αλλού την τύχη της, έκανε αίτηση με βιογραφικό, στον εκ της Οικολογίας προερχόμενο Αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, τότε, Γιάννη Τσιρώνη, για θέση συμβούλου. Εκτοτε, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη των αρμοδίων υπουργών για τις γνώσεις της και την εμπειρία της επί πολεοδομικών θεμάτων, παραμένει στο υπουργείο ως σύμβουλος, έχοντας την ευθύνη στον συγκεκριμένο τομέα.

agriou_1

Ο πρόσφατος νόμος για τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων είναι -μεταξύ άλλων- δημιούργημα, της κας Αγρίου, η οποία γύρισε όλες σχεδόν τις περιοχές της Ελλάδας, όπου ενημέρωνε τους κατά τόπους πολιτικούς μηχανικούς, αρχιτέκτονες και τοπογράφους, για το περιεχόμενο του νόμου, λύνοντας απορίες και ερωτηματικά επ’ αυτού.

Από τα χέρια της πέρασαν -έχοντας τον τελευταίο λόγο πριν την πολιτική ηγεσία- οι καταστάσεις με τα αυθαίρετα που κατεδαφίζονται στο Μάτι Αττικής, μετά την τραγωδία.

Να λοιπόν, που την εμπιστεύονται σε θέσεις ευθύνης στο υπουργείο Περιβάλλοντος, παρά τω υπουργώ, να χειρίζεται αποκλειστικά -πανελληνίας εμβέλειας- θέματα Πολεοδομίας, δεν κρίνεται όμως… ικανή για την Καλαμάτα.

Τι να φταίει άραγε… “Στραβός είναι ο γιαλός, ή στραβά αρμενίζουμε;”.

Γ. Ξ.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.