“Ανάγκη για στενή συνεργασία Δήμου και Πυροσβεστικής”

0
Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΝΩΛΗ ΜΑΚΑΡΗ ΣΤΗΝ Π.Υ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Ο υποψήφιος δήμαρχος Μανώλης Μάκαρης και μέλη της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτός Δήμος-Ενεργοί πολίτες» επισκέφτηκαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας και είχαν συζήτηση με τον Διοικητή Δημήτριο Γεωργανά και τον Υποδιοικητή Αθανάσιο Κατσαφάδο.

Η πολιτική προστασία είναι σημαντικός τομέας ευθύνης του Δήμου και θα πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την πρόληψη των συνεπειών των φυσικών καταστροφών ειδικά τώρα που λόγω της κλιματικής αλλαγής υπάρχει αυξημένος πλημμυρικός κίνδυνος και αυξημένη πιθανότητα δασικών πυρκαγιών. Ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου 2019 θα πρέπει να γίνει καθαρισμός επικίνδυνων περιοχών από χορτάρια και σκουπίδια καθώς αποτελούν συχνά αιτίες πυρκαγιών. Επίσης θα πρέπει να αποκατασταθεί το οδικό δίκτυο ιδιαίτερα στην περιοχή του Ταϋγέτου με σκοπό την εύκολη πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Παράλληλα θα πρέπει να πρέπει να επικαιροποιηθεί το στρατηγικό σχέδιο της από κοινού δράσης με την πυροσβεστική υπηρεσία σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών.

Ο Ανοιχτός Δήμος συμφωνεί με την κατασκευή του νέου πυροσβεστικού σταθμού στη θέση Πλακωτά πλησίον της περιμετρικής οδού. Όπως επίσης συμφωνεί με την παραχώρηση του υδροφόρου οχήματος 4Χ4 από τον Δήμο για τις ανάγκες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.