“Ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων για τους κτηνοτρόφους”

0
ΖΗΤΟΥΝ ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΗ TOYΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 37 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Την άμεση ανάγκη λήψης μέτρων στήριξης των κτηνοτρόφων- αιγοπροβατοτρόφων ζητούν με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη και Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη 37 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Μεσσηνίας Αλέξης Χαρίτσης.

Στην ερώτηση τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι η πανδημία του κορωνοϊού έχει επιφέρει σημαντικά πλήγματα στο ήδη συμπιεσμένο εισόδημα των αιγοπροβατοτρόφων, ενώ η διαφαινόμενη συνέχισή της θα επιδεινώσει περαιτέρω το εισόδημα και τη βιωσιμότητά τους. Τονίζουν ακόμη ότι θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για τη στήριξή τους άμεσα, εν  όψει δε του Πάσχα και για την εξασφάλιση καλών τιμών σε παραγωγό – καταναλωτή, πρέπει να εξασφαλιστεί η πρόσβασή τους στις αγορές των μεγάλων αστικών κέντρων.  Προϋπόθεση για αυτό είναι η αποφυγή ελληνοποιήσεων, όπως και η διενέργεια εντατικών ελέγχων για την εξάλειψη οποιασδήποτε προσπάθειας αισχροκέρδειας.

Καταλήγοντας οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ερωτούν μεταξύ άλλων τους Υπουργούς σε ποια μέτρα πρόκειται να προβούν ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε προσπάθεια ελληνοποίησης, αν προτίθενται να εντάξουν τον κλάδο της κτηνοτροφίας στους πληττόμενους από την κρίση της πανδημίας κλάδους, ώστε να γίνει αναστολή του συνόλου των ασφαλιστικών, φορολογικών, τραπεζικών κλπ υποχρεώσεων των κτηνοτρόφων και τέλος αν πρόκειται να προχωρήσουν σε εντολή αναστολής εξόφλησης λογαριασμών ΔΕΚΟ, καθώς και στην αναστολή διακοπής των αντίστοιχων παροχών ρεύματος και νερού σε σταβλικές και μεταποιητικές εγκαταστάσεις.

  • Δείτε εδώ την ερώτηση των 37 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.
μοιραστειτε το:

Comments are closed.