Αλ. Χαρίτσης: Προτεραιότητα στις προσλήψεις γιατρών

0

“Άμεση προτεραιότητα στις προσλήψεις ιατρικού προσωπικού που έχουν ανακοινωθεί και καθυστερούν εδώ και δύο χρόνια”, αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Βουλευτής Μεσσηνίας και Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης. Μετά την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο Καλαμάτας σήμερα (22/2/2021)  στις 12:30 μετά το μεσημέρι και τη συνάντησή του με την Διοικήτρια του νοσηλευτικού ιδρύματος Ελένη Αλειφέρη.

“Το ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου βρίσκεται στα όρια του, εξ αιτίας των συνεχόμενων εφημεριών”, αναφέρει στην ανάρτησή του ο κ. Χαρίτσης, και προσθέτει: “Δεν είναι αποδεκτό η μεγαλύτερη δομή υγείας και νοσοκομείο αναφοράς της Περιφέρειας Πελοποννήσου για covid-19, όπως έχει κηρυχθεί το Νοσοκομείο Καλαμάτας από την 6η ΥΠΕ, να μην έχει επαρκή ροή χρηματοδότησης”.

Ακόμα ο βουλευτής Μεσσηνίας υπογραμμίζει πως “το Νοσοκομείο δεν μπορεί να λειτουργεί ως εμβολιαστικό κέντρο σπαταλώντας ανθρώπινους πόρους και δημιουργώντας εστίες υπερμετάδοσης” και σημειώνει ότι “ο εμβολιασμός θα πρέπει να είναι αποκλειστική αρμοδιότητα των Πρωτοβάθμιων Φορέων Υγείας οι οποίοι πρέπει να στελεχωθούν και να χρηματοδοτηθούν”.

Ειδικότερα, η ανάρτηση του κ. Χαρίτση έχει ως εξής:

«Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και ενημερωτική συνάντηση με την Διοικήτρια και τα σωματεία των εργαζομένων για την κατάσταση που επικρατεί εν μέσω της επιδημιολογικής κρίσης στην μεγαλύτερη δομή υγείας της Μεσσηνίας.

Άμεση προτεραιότητα στις προσλήψεις ιατρικού προσωπικού που έχουν ανακοινωθεί και καθυστερούν εδώ και δύο χρόνια. Το ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου βρίσκεται στα όρια του, εξ αιτίας των συνεχόμενων εφημεριών.

Δεν είναι αποδεκτό η μεγαλύτερη δομή υγείας και νοσοκομείο αναφοράς της Περιφέρειας Πελοποννήσου για covid-19, όπως έχει κηρυχθεί το Νοσοκομείο Καλαμάτας από την 6η ΥΠΕ, να μην έχει επαρκή ροή χρηματοδότησης.

Το Νοσοκομείο δεν μπορεί να λειτουργεί ως εμβολιαστικό κέντρο σπαταλώντας ανθρώπινους πόρους και δημιουργώντας εστίες υπερμετάδοσης. Ο εμβολιασμός θα πρέπει να είναι αποκλειστική αρμοδιότητα των Πρωτοβάθμιων Φορέων Υγείας οι οποίοι πρέπει να στελεχωθούν και να χρηματοδοτηθούν.

Είναι απαράδεκτο να ταλαιπωρούνται ηλικιωμένοι από τις απομακρυσμένες περιοχές του νομού μας και να μεταφέρονται πολλά χιλιόμετρα για να εμβολιαστούν, εφ όσον δεν υπάρχει σχεδιασμός για κατ’ οίκον εμβολιασμό υπερηλίκων ή χρόνιων ασθενών που αδυνατούν να μετακινηθούν».

Έγιναν μεγάλες προσπάθειες τα προηγούμενα χρόνια για την κτιριακη, υλικοτεχνικη και ενεργειακή αναβάθμιση του νοσοκομείου. Χαίρομαι που αναγνωρίζεται η δουλειά που κάναμε για την αξιοποίηση ευρωπαϊκών κονδυλιων σε αυτή την κατεύθυνση. Είναι αυτονόητο ότι θα σταθούμε δίπλα στη νέα διοίκηση και σε όλο το προσωπικό του νοσοκομείου στην προσπάθεια που κάνουν για να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες προκλήσεις της πανδημίας και να αναπτύξουν ακόμα περισσότερο το νοσοκομείο της Καλαμάτας».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.