Αλ. Χαρίτσης: “Η χρηματοδότηση έπιασε τόπο”

0

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στη Μεσσηνία, την Παρασκευή 4/5/18, συνοδευόμενος από τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώτα Κοζομπόλη, επισκέφθηκε την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας, όπου και ξεναγήθηκε. Εκεί τον υποδέχθηκε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, Π. Πετρόπουλος, το Εφορευτικό Συμβούλιο της Βιβλιοθήκης, του οποίου η πρόεδρος Στέλλα Καρλαύτη, περιφερειακή σύμβουλος της “Πελοπόννησος Πρώτα”, τον ευχαρίστησε για τη χρηματοδότηση του χώρου με 100.000 € από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιχορήγηση που έχει λάβει η Δημόσια Βιβλιοθήκη από την ίδρυσή της, το 2004, έως σήμερα.

xaritsis dhm viv 2

Η πρόεδρός της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης, Στέλα Καρλαύτη, ανέφερε στον κ. Χαρίτση ότι στη Βιβλιοθήκη, η οποία είναι δανειστική, υπάρχουν 22.000 τίτλοι βιβλίων, ενώ έχει 5.500 μέλη, σημειώνοντας πως από το 2004 που λειτουργεί, υποστηρίζει 155 σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, 69 Δευτεροβάθμιας, 2 τμήματα του πανεπιστημίου και 5 τμήματα του ΤΕΙ. Ακόμα ανέφερε ότι από το Σεπτέμβρη του 2017, υλοποιείται ένα πρόγραμμα εξωστρέφειας με σειρά δράσεων και συνεργιών με γνώμονα την προώθηση της φιλαναγνωσίας και την καλλιέργεια στις μικρές κυρίως ηλικίες και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Η Πρόεδρος της βιβλιοθήκης είπε ακόμα ότι δεν θα είχαν καταφέρει “τίποτα χωρίς την ουσιαστική βοήθεια μέσω χρηματοδότησης από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το οποίο εγκρίθηκε πέρυσι το Μάιο και μέσω του οποίου χρηματοδοτήθηκε βιβλιοθήκη με 100.000 ευρώ για την προμήθεια υλικοτεχνικού και επιστημονικού εξοπλισμού και συντήρηση υποδομών και αρχειακού υλικού της βιβλιοθήκης”. Όπως είπε η κα Καρλαύτη, “αυτή είναι η μεγαλύτερη χρηματοδότηση της βιβλιοθήκης από το 2004 και κατατάσσει τη Βιβλιοθήκη Καλαμάτας στην 8η θέση χρηματοδοτήσεων από το πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων στον κατάλογο των δημόσιων βιβλιοθηκών”.

Η προϊσταμένη της Βιβλιοθήκης Νινέτα Σωτηράκη, αναφέρθηκε στους 750 νέους τίτλους βιβλίων που αγοράστηκαν ήδη.

“Με πείσατε ότι η χρηματοδότησή μας έπιασε τόπο” είπε ο αν. υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, στην πρόεδρο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Στέλλα Καρλαύτη, επισημαίνοντας ότι εκτός από τα τεχνικά έργα που είναι ορατά στους πολίτες, υπάρχουν και έργα που έχουν να κάνουν με τη γνώση, τη δημιουργία, τον πολιτισμό, τα οποία πρέπει να στηρίζονται παρά το στενό δημοσιονομικό περιβάλλον.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.