Αλ. Χαρίτσης: “Ανεπαρκή τα μέτρα αντιμετώπισης της κρίσης”

0

«Υπάρχει μεγάλη αγωνία στην κοινωνία για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας» επισήμανε ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στον ρ/σ «ΕΡΤ Καλαμάτας», «κάτι που διαπιστώσαμε και στις συναντήσεις μας με παραγωγικούς και επαγγελματικούς φορείς στη Θεσσαλονίκη», όπως είπε. Πρόσθεσε ότι «παρόλο που έχει τις δυνατότητες, αξιοποιώντας τα ταμειακά διαθέσιμα που εξασφάλισε ο ΣΥΡΙΖΑ και τους σημαντικούς ευρωπαϊκούς πόρους για τη χώρα μας, η κυβέρνηση επιμένει σε επικοινωνιακές τακτικές και αποσπασματικά μέτρα, απολύτως ανεπαρκή για να αντιμετωπίσουν το μέγεθος αυτής της κρίσης».

Συνεχίζοντας ο κ. Χαρίτσης είπε ότι «στον ΣΥΡΙΖΑ προτείναμε εγκαίρως την εμπροσθοβαρή ενίσχυση των επιχειρήσεων, την στήριξη της εργασίας με κάλυψη του μισθολογικό κόστους, την προστασία των ευάλωτων στρωμάτων και των νοικοκυριών που είδαν το εισόδημά τους να διαλύεται μέσα στην κρίση». Ο τομεάρχης Ανάπτυξης ανέφερε ακόμα ότι «δυστυχώς το μαξιλάρι ασφαλείας που κληροδότησε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ακόμη αξιοποιηθεί, όπως παραδέχθηκε ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών, στερώντας πολύτιμους πόρους από την οικονομία». ο κ. Χαρίτσης πρόσθεσε πως «ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να έχει εξαγγείλει εδώ και καιρό πακέτο 24δισ., η πραγματικότητα όμως είναι ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία μόλις 4δισ. έχουν δοθεί σε επιχειρήσεις και εργαζομένους», ενώ υπογράμμισε την ανάγκη «να μην σπαταληθούν οι σημαντικοί πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης σε ημέτερους και έργα χωρίς αξία για τη χώρα μας».

Ο βουλευτής Μεσσηνίας τόνισε ότι «οι εξελίξεις στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής δείχνουν ότι η Τουρκική επιθετικότητα δεν αντιμετωπίστηκε με την απαραίτητη διπλωματική εγρήγορση», υπενθυμίζοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης, υποτιμώντας την κατάσταση, υποστήριζε ότι η Τουρκία είναι απομονωμένη διεθνώς, την ώρα που το Oruc Reic παραβίαζε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα» ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «δεν έθεσε την Ευρώπη προ των ευθυνών της».

Ο Αλ. Χαρίτσης συνέχισε ότι «η χώρα μας δεν μπορεί να έχει το ρόλο του κομπάρσου και να απουσιάζει από σημαντικές διεθνείς πρωτοβουλίες που την αφορούν», όπως έγινε με «τη διαδικασία του Βερολίνου για το Τουρκολιβυκό σύμφωνο», ενώ «πρέπει να πρωταγωνιστήσουμε και στον Ευρωτουρκικό διάλογο» που όμως «δεν μπορεί να γίνεται υπό καθεστώς απειλής και άσκηση βίας».

Ο Αλ. Χαρίτσης αντιπαρέβαλλε την πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος τόσο «στη δυνατότητα επιβολής κυρώσεων στην Τουρκία, που για πρώτη φορά πετύχαμε στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο τον Ιούνιο του 2019, και την οποία ουδέποτε ενεργοποίησε η κυβέρνηση της ΝΔ» αλλά και την «συμφωνία των Πρεσπών, μια ιστορική διπλωματική πρωτοβουλία κρίσιμη για τα εθνικά μας συμφέροντα, που απέτρεψε την περαιτέρω διείσδυση της Τουρκίας στα Βαλκάνια και στα βόρεια σύνορά μας».

Και πρόσθεσε: «Οι χθεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού της Β. Μακεδονίας, Ζ. Ζάεφ, ότι ο κ. Μητσοτάκης όχι μόνο σέβεται και τηρεί αλλά δίνει και μάχες για την ευρωπαϊκή προοπτική της Βόρειας Μακεδονίας, αναδεικνύουν την απίστευτη υποκρισία της σημερινής κυβέρνησης, που ως αντιπολίτευση επέλεξε για μικροκομματικούς λόγους να διχάσει τον ελληνικό λαό με ακραίο εθνολαϊκισμό».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.