Αλ. Τσίπρας: Με την Ελλάδα των ελίτ ή την Ελλάδα των πολλών;

0
ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Για όλους και για όλα τα πολιτικά θέματα και την επικαιρότητα μίλησε σήμερα (18/10/18) ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, από την Καλαμάτα από όπου ξεκίνησε την προεκλογική εκστρατεία, θέτοντας τα βασικά διλήμματα των εκλογών στην Ελλάδα και στην Ευρώπη:
«Οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν την Ελλάδα των ελίτ ή την Ελλάδα των πολλών» τόνισε ο κ. Τσίπρας μιλώντας στο πολυπληθές ακροατήριο που είχε από νωρίς κατακλείσει το κλειστό γυμναστήριο της πόλης, για να προσθέσει: «Έχουμε τη δύναμη της νίκης και θα το αποδείξουμε στην κάλπη».

Ξεκινώντας ο κ. Τσίπρας αρχίζοντας την ομιλία του είπε ότι «η σημερινή εκδήλωση είναι μεγαλύτερη από το 2014» και «ευχαρίστησε» τους αντιπάλους του «που πεισμώνουν τους πολίτες και κάνουν πλειοψηφικό ρεύμα την Προοδευτική Συμμαχία σε κάθε γωνιά της χώρας».

O Πρωθυπουργός, μιλώντας σε κόκκινο και πράσινο φόντο και το σύνθημα «Ενώνουμε Δυνάμεις για την Ελλάδα των πολλών, για την Ευρώπη των λαών» να κυριαρχεί πίσω του, έθεσε τα διλήμματα επί των οποίων οι πολίτες με την ψήφο τους θα επιλέξουν:

Η είσοδος του Πρωθυπουργού στο Κλειστό Γυμναστήριο Καλαμάτας
  • -τις απολύσεις ή τη στελέχωση του κοινωνικού κράτους.
  • -Τη φοροασυλία του πλούτου που υπόσχεται η ΝΔ ή την ελάφρυνση των βαρών για τους πολλούς
  • -Το ασφαλιστικό Πινοσέτ που οι ίδιοι ονόμασαν έτσι ή ένα δίκαιο και βιώσιμο δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα
  • -Την κατάρρευση των μισθών και την εργασιακή απορρύθμιση ή την αύξηση των μισθών και την προστασία της εργασίας
  • -Τα δωράκια στην ολιγαρχία ή το στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη και ένα νέο παραγωγικό μοντέλο για τη χώρα
  • -Δηλαδή την Ελλάδα των ελίτ ή την Ελλάδα των πολλών. Το πρόγραμμα της ΝΔ, είναι η πλέον ξεκάθαρη αποτύπωση του πιο σκληρού και εκδικητικού νεοφιλελευθερισμού.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ Ν.Δ. ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Ο Πρωθυπουργός εξαπέλυσε επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη αναφέροντάς τον ως εκπρόσωπο της ελίτ: «Είναι ένας από αυτούς… Ένας άνθρωπος φτιαγμένος από τα τζάκια, ταγμένος για τα τζάκια και την ολιγαρχία», ενώ διακωμώδησε την επικοινωνιακή του τακτική, αναφέροντας 3 πρόσφατα συμβάντα:

  • «Όταν συναντήθηκε με τους διανομείς, λίγες μέρες αφού νομοθετήσαμε ένα νέο πλαίσιο εργασιακής ασφάλειας και προστασίας αυτών των ανθρώπων του μόχθου τι μας ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης; Ότι συνάντησε 20 ντελιβεράδες και δήθεν τον ρώτησαν πότε θα φύγει ο Τσίπρας.
  • Όταν συναντήθηκε με τους καλλιτέχνες και τους δημιουργούς, τους οποίους από την πρώτη στιγμή έχουμε στηρίξει και έχουμε κάνει μεγάλη προσπάθεια για τα δίκαια αιτήματά τους σχετικά με την προστασία της πνευματικής δημιουργίας, τι έκανε ο κ. Μητσοτάκης; Τους έκανε με το ζόρι προεκλογικό σποτάκι…
  • Όταν συνάντησε έναν πωλητή της Σχεδίας, δήθεν του μίλησε κατά της κυβέρνησης, όπως μας ενημέρωσε η ΝΔ. Πάλι ψέματα. Βγήκε ο άνθρωπος να πει ότι δεν τα είπε ποτέ. Αυτός ο εξευτελισμός του κ. Μητσοτάκη είναι αποκαλυπτικός».

ΟΛΟΜΕΤΩΠΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ

Η ομιλίες έχουν ξεκινήσει και το Κλειστό Γυμναστήρια έχει γεμίσει ασφυκτικά

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στον Βαγγέλη Μαρινάκη και απάντησε στις κατηγορίες κατά της κυβέρνησης σε σημερινή του συνέντευξη, αποκαλώντας τον μάλιστα «φυσικό αρχηγό της ΝΔ»:

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας «ακουσα σήμερα και τον στενό οικογενειακό φίλο και χρηματοδότη του κου Μητσοτάκη, τον πολλάκις υπόδικο και διωκόμενο κο Μαρινάκη να αναλαμβάνει χρέη αρχηγού για λογαριασμό της ΝΔ». Αμφισβήτώντας την αξιοπιστία του είπε ότι «είναι τόσο υψηλή όσο και οι στημένοι ποδοσφαιρικοί αγώνες για τους οποίους διώκεται σε βαθμό κακουργήματος. Και είδα και τη ΝΔ να σπεύδει να υιοθετήσει τη γραμμή του φυσικού αρχηγού της. Οι εκπρόσωποι του παλιού καθεστώτος, βρίζουν, απειλούν θεούς και δαίμονες, γιατί τους πιάνει απελπισία όσο σκέφτονται ότι στις εκλογές δε ψηφίζουν ούτε οι δημοσκόποι ούτε οι δημοσιολόγοι». Συνεχίζοντας ο Πρωθυπουργός είπε ότι «στις εκλογές ψηφίζουν οι πολλοί». Εξέφρασε δε την βεβαιότητά του ότι θα τους οδηγήσουν οριστικά στο περιθώριο και «πολλούς από αυτούς στο ακροατήριο της δικαιοσύνης. Και επειδή αυτό το γνωρίζουν καλά, γίνονται ακόμη πιο χυδαίοι και πιο επιθετικοί».

ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ NOVARTIS KAI ΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ

Εν αναμονή της έλευσης του Πρωθυπουργού στο χώρο της ομιλίας του

Ο κ. Τσίπρας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο σκάνδαλο Novartis λέγοντας ότι οι εμπλεκόμενοι αντιδρούν στις αποκαλύψεις χωρίς να τηρούν τα προσχήματα: «Δε μας λένε πια ότι είναι αθώοι. Αυτό το έχουν χάσει και ξεχάσει. Αλλά μας λένε πως ότι κι αν έγινε, έχει παραγραφεί. Γιατί η μίζα, λένε, είναι μέρος των καθηκόντων ενός υπουργού. Αυτή ακριβώς η πολιτική αναισθησία και ο κυνισμός είναι ο πυρήνας της ηθικής του παλιού καθεστώτος στη χώρα». Τις ευθύνες θα τις αναζητήσει η δικαιοσύνη με τους αργούς ρυθμούς της ωστόσο «εμείς τους λέμε ότι τίποτε και κανένα “έγκλημα” και η πολιτική ευθύνη αυτή που έφεραν την Ελλάδα στο χείλος της καταστροφής δεν παραγράφεται».

Συνεχίζοντας ο Πρωθυπουργός είπε ότι «η μάχη στην Ελλάδα, είναι κομμάτι μιας συνολικής πολύ μεγαλύτερης μάχης στην Ευρώπη. Έχουμε την Ευρώπη των πολλών απέναντι στην Ευρώπη των ελίτ». Υποστήριξε ότι στο συντηρητικό στρατόπεδο κουμάντο πλέον κάνει η ακροδεξιά και επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ και στον υποψήφιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ, λέγοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης, κάποτε φιλελεύθερος, είναι πλέον από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της συμπόρευσης με την ακροδεξιά και φυσικά με τον άνθρωπο που συμβολίζει αυτό το σχέδιο. Τον κ. Βέμπερ. Έναν γνήσιο ανθέλληνα, υποστηρικτή του GREXIT, που έχτισε την πολιτική του καριέρα στην Ευρώπη της κρίσης υβρίζοντας τις θυσίες και τις επιλογές του ελληνικού λαού. Να τον χαίρονται».

ΤΙ ΠΑΡΕΛΑΒΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΧΩΡΑ

Ο κ. Τσίπρας στο βήμα, φορώντας το σακάκι, πριν ζεσταθεί και το βγάλει

Ο κ. Τσίπρας περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση που παρέλαβε το 2015: «Με 4 εκατομμύρια πολίτες κάτω από τα όρια της φτώχειας, με 1,5 εκατομμύριο ανέργους, με 65 δισ. μέτρα λιτότητας, με άδεια ταμεία, με απώλεια 25% του ΑΕΠ της. Αυτή τη χώρα άφησαν πίσω τους οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος, που είχαν έτοιμο το σχέδιο της αριστερής παρένθεσης». Συνεχίζοντας προέβαλε το έργο της Κυβέρνησής του: Ανατάξαμε την οικονομία, κλείσαμε οριστικά τον κύκλο των ελλειμμάτων, φέραμε οριστική βιώσιμη λύση για το χρέος, επιστρέψαμε την οικονομία στην ανάπτυξη, πετύχαμε ρεκόρ δεκαετίας στις άμεσες ξένες επενδύσεις. Δεσμευτήκαμε τον Σεπτέμβριο του 2015 ότι θα ματώσουμε αλλά θα βγούμε από την κρίση με την κοινωνία όρθια και το πετύχαμε ενώ κατηγόρησε τα ΜΜΕ ότι αποκρύπτουν το έργο της κυβέρνησης».

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι «τώρα η Ελλάδα δεν έχει πια μνημόνια, έδιωξε το ΔΝΤ, και αυτό είναι συλλογικό κατόρθωμα και συλλογικό κτήμα του ελληνικού λαού» και κατηγορώντας τον κ. Μητσοτάκη πρόσθεσε πως «κάποιοι πάλεψαν σκληρά για να αποτραπεί. Ο κ. Μητσοτάκης πάλεψε σκληρά για να μην έρθει η μεγάλη πολιτική αλλαγή του Αυγούστου του 2018. Για να μην έρθει η μέρα που η Ελλάδα θα βρισκόταν εκτός μνημονίων. Αυτός και ο προπαγανδιστικός μηχανισμός που τον περιβάλλει, σε κάθε στροφή, προπαγάνδιζαν την καταστροφή. Μία ήταν ο δημοσιονομικός κόφτης. Μία ήταν το τέταρτο μνημόνιο. Μία ήταν οι περικοπές στις συντάξεις».

«Ο κ. ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΜΕΛΗΣΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ»

Ο Πρωθυπουργός λίγο πριν το τέλος της ομιλίας του έβγαλε και το σακάκι του γιατί, όπως είπε, «η θερμοκρασία είχε ανέβει από το κοινό»,

Αναφερόμενος ο κ. Τσίπρας στη Μεσσηνία συμπεριέλαβε και στον Αντώνη Σαμαρά λέγοντας ότι «ο συντοπίτης σας ο κ. Σαμαράς, δεν αμέλησε να κάνει ρουσφέτια και προσλήψεις όπως το Μουσείο της Ακρόπολης αλλά, αμέλησε τον τόπο του γιατί ήταν απασχολημένος με το να οργανώνει την αριστερή παρένθεση και τη χρηματοπιστωτική ασφυξία της χώρας. Εμείς δεν είδαμε ούτε στη Μεσσηνία, ούτε πουθενά στην Ελλάδα πελάτες. Βλέπουμε πολίτες με ανάγκες που δεν ζητούν δωράκια και εξυπηρετήσεις αλλά το αυτονόητο».

Αναφέρθηκε επίσης σε δημοσιεύματα τοπικών εφημερίδων οι οποίες έθεταν το ερώτημα «τι θα έλθει να κάνει ο κ. Τσίπρας στην Καλαμάτα αφού δεν έχει κάνει έργο η Κυβέρνηση στη Μεσσηνία», αναφέρθηκε σε μια σειρά χρηματοδοτήσεων και έργων που έγιναν τα τελευταία 4 χρόνο στο νομό.(Δείτε εδώ).

Τέλος, εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στη νέα γενιά και είπε ότι πρέπει να την εμπιστευτούμε, σημειώνοντας το ότι νομοθέτησε την ψήφο στα 17χρονα, ενώ πρόσθεσε ότι κάποιοι δεν μπορούν ακόμη να χωνέψουν ότι έγινε πρωθυπουργός στα 40 του και εξακολουθούν να τον αποκαλούν καταληψία και πρόεδρο 15μελούς.

ΜΕ ΚΑΘΗΣΤΕΡΗΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΘΕΡΜΗ ΥΠΟΔΟΧΗ

Με αρκετή καθυστέρηση, μετά τις 8:30 το βράδυ μπήκε στο κλειστό γυμναστήριο, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τους παρευρισκόμενους. Επέλεξε να διασχίσει από το κέντρο τον χώρο, μεταξύ των παραβρισκόμενω, χαιρετώντας αρκετούς από αυτούς, που του άπλωναν τα χέρια, μέχρι να βρεθεί στην μπροστινή σειρά των καθισμάτων και να καθίσει μεταξύ του υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση και του Γ.Γ. Υποδομών του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών και υποψήφιους Περιφερειάρχη Γιώργου Δέδε. Δίπλα κάθονταν ο υπουργός Εξωτερικών Γ. Κατρούγκαλος, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Στ. Αρχαχωβίτης, οι βουλευτές Γιώτα κοζομπόλη και Πέτρος Κωνσταντινέας, οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές Άννα Παπαδημητρίου Τσάτσου, και Παν. Κουρουμπλής, η Συντονίστρια της Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Βεργινάδη, η οποία προλόγισε τον Πρωθυπουργό, o υποψήφιος Δήμαρχος Καλαμάτας Μαν. Μάκαρης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Νικος Πατσαρίνος, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, υποψήφιοι κ.ά.

Μετά την ομιλία του ο κ. Τσίπρας έγινε αποδέκτης θερμών εκδηλώσεων και κυρίως του ζητούσαν να φωτογραφηθεί (selfies) μαζί τους αρκετοί από τους παρευρεθέντες

Μετά την ομιλία του με δυσκολία βγήκε από το κλειστό ο κ. Τσίπρας, καθώς αρκετοί από τους παρευρεθέντες «σπάζοντας» τα μέτρα της προσωπικής του φρουράς, τον αγκάλιαζαν και έβγαζαν μαζί του φωτογραφίες selfies

Κατά την ομιλία του ο Πρωθυπουργός απαντώντας στο σύνθημα «είσαι και θα είσαι ο πρωθυπουργός» είπε ότι «την απάντηση σε αυτό το ερώτημα θα την δώσει ο λαός και όχι οι προπαγανδιστές των Μέσων της ολιγαρχίας». Ο κ. Τσίπρας λίγο πριν το τέλος της ομιλίας του έβγαλε και το σακάκι του γιατί, όπως είπε, «η θερμοκρασία είχε ανέβει από το κοινό», καταχειροκροτούμενος.

Έντονο ήταν επίσης το χειροκρότημα όταν αναφερόμενος στον οδικό άξονα Καλαμάτας – Ριζομύλου, για το οποίο είπε πως επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο Γ. Γ. Υποδομών Γ. Δέδες, σημείωσε ότι «μαζί με τον άλλο συντοπίτη σας, Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα εγκαινιάσουμε το μεγάλο οδικό έργο».

Η εκδήλωση έκλεισε υπό τους ήχους του Μπέλα Τσάο, με τον κ. Τσίπρα να γυρίζει στο βήμα για να εκφράσει τη βεβαιότητα για τη νίκη.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Γ. ΔΕΔΕ

Την εκδήλωση άνοιξε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιώργος Δέδες που υποστηρίζεται και από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ανέφερε ότι «στη νέα πραγματικότητα η κοινωνία εισέρχεται όρθια και πρόσθεσε ότι δεν είναι καιρός για επανάπαυση για να μην υπάρξει οπισθοδρόμηση. Η μάχη που θα δοθεί είναι για ανάπτυξη και δημοκρατία. Η νέα πραγματικότητα απαιτεί συνεργασίες όλων των προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων που θα προσέλθουν χωρίς ατομικές επιδιώξεις και αγνοούν το πολιτικό κόστος όταν πρέπει να πάρουν αποφάσεις για τον τόπο».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.