Ακυρώνεται για φέτος η εμποροπανήγυρη του Μελιγαλά

0

Ακυρώνεται η ετήσια εμποροπανήγυρη που πραγματοποιείται στο Μελιγαλά από 04 έως 10/09/2020, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Οιχαλίας, καθώς όπως αναφέρει σε αυτήν «σε καμία περίπτωση η Δημοτική Αρχή δεν είναι διατεθειμένη να θέσει σε κίνδυνο τους πολίτες του Δήμου Οιχαλίας αλλά και όλων των επισκεπτών», λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Κατά τη εισήγηση του θέματος ο Αντιδήμαρχος Οιχαλίας Ιωάννης Παπαδόπουλος ανέφερε:

  • Το Συμβούλιο της Κοινότητας Μελιγαλά με την υπ’ αρίθμ. 21/2020 απόφασή του γνωμοδοτεί θετικά για την πραγματοποίηση της εμποροπανήγυρης στην Κοινότητα Μελιγαλά με την προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν όλα τα μέτρα για την προστασία των πολιτών.
  • Με την αριθμ. 12/2020 απόφασή της η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής εισηγείται στο δημοτικό συμβούλιο τη διενέργεια της ετήσιας παραδοσιακής εμποροζωοπανήγυρης στην Κοινότητα Μελιγαλά, με την παρατήρηση ότι σε περίπτωση λήψης νέων μέτρων από την Κυβέρνηση, για την προστασία μετάδοσης του κορονοϊού, με τα οποία θα απαγορεύονται οι εμποροπανήγυρις, εκδηλώσεις, πολιτιστικές δραστηριότητες κ.λ.π., δεν θα πραγματοποιηθεί η ετήσια παραδοσιακή εμποροζωοπανήγυρη στην Κοινότητα Μελιγαλά.
  • Η Οικονομική Επιτροπή με την αριθμ. 94/2020 απόφασή της εισηγείται στο Δημοτικό Συμβούλιο Οιχαλίας, για τη διενέργεια της ετήσιας παραδοσιακής εμποροπανήγυρις στην Κοινότητα Μελιγαλά και τον Καθορισμό των Τελών της Ετήσιας Παραδοσιακής Εμποροπανήγυρης.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η Δήμαρχος Οιχαλίας Παναγιώτα Γεωργακοπούλου, η οποία είπε τα εξής:

«Η Δημοτική Αρχή αναγνωρίζει ότι η εμποροπανήγυρης του Μελιγαλά είναι θεσμός για την περιοχή και ότι σκοπός μας είναι αυτός ο θεσμός να συνεχίσει να υπάρχει και να αναβαθμιστεί.

Όμως συναισθανόμενοι την πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση που επικρατεί στη χώρα μας αλλά και σε ολόκληρο το κόσμο, με αυξητική τάση κρουσμάτων και θανάτων από την πανδημία του κορονοϊού, σε καμία περίπτωση η Δημοτική Αρχή δεν είναι διατεθειμένη να θέσει σε κίνδυνο τους πολίτες του Δήμου Οιχαλίας αλλά και όλων των επισκεπτών.

Έχοντας υπόψη και τις συστάσεις της ΚΕΔΕ – Ιεράς Συνόδου και μετά την ακύρωση της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και όλων των μέχρι τώρα εμποροπανηγύρεων στη χώρα είμαστε υποχρεωμένοι να αναλάβουμε την ευθύνη ακυρώσεως της ετήσιας εμποροπανηγύρεως που πραγματοποιείται στη Κοινότητα Μελιγαλά. Μέλημά μας είναι η υγεία των πολιτών και η περιφρούρηση – προάσπιση της περιοχής.

Ο Δήμος Οιχαλίας για τους ανωτέρω λόγους, ενημερώνει ότι με την αριθ. 57/2020 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου αποφασίστηκε ομόφωνα να μην πραγματοποιηθεί η φετινή ετήσια παραδοσιακή εμποροζωοπανήγυρις στο Μελιγαλά».

Τελικά το Δ.Σ. του Δήμου Οιχαλίας αποφάσισε ομόφωνα στη συνεδρίασή του της 13ης Αυγούστου 2020, την ακύρωση της εμποροπανηγύρης. Υπέρ της ακύρωσης τάχθηκαν όλοι οι παρόντες δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μελιγαλά Αλκιβιάδης Φρέσκας, όπως αναφέρεται στην απόφαση.

  • Δείτε εδώ το απόσπασμα από το πρακτικό της με αριθ. 10/2020 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Οιχαλίας, της 13ης του μηνός Αυγούστου του έτους 2020 με θέμα: «Περί διενέργειας της ετήσιας παραδοσιακής εμποροζωοπανήγυρις στην Κοινότητα Μελιγαλά»
μοιραστειτε το:

Comments are closed.