Αιτήματα καθαρισμού ρεμάτων στον Αντιπεριφερειάρχη

0

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή των Γουλιμίδων, σχετικά με πλημμύρες εκτέθηκαν στον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλο από την πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ του Αναπτυξιακού και Περιβαλλοντολογικού Συλλόγου Γουλιμίδων «Άρτεμις», καθώς και κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι τον επισκέφθηκαν στο γραφείο του.

Ο Αντιπεριφερειάρχης τους ενημέρωσε ότι οι επείγουσες εργασίες καθαρισμών θα γίνουν άμεσα από το Δήμο Καλαμάτας, όπως τον διαβεβαίωσε ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα προς όλους τους δημάρχους της Μεσσηνίας να συνδράμουν σε έργα αντιπλημμύρισης με καθαρισμούς ρεμάτων που διέρχονται από αστικές περιοχές.

Ανάλογα προβλήματα συζητήθηκαν με το πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της κοινότητας Θουρίας Κώστα Κυριακόπουλο και Παναγιώτη Μιχαλόπουλο, αντίστοιχα για το ρέμα Ξερίλας, πριν την εκκλησία Αγίων Θεοδώρων αλλά και μετά από αυτήν, έως την συμβολή του με τον ποταμό Άρι, όπου υπάρχουν πολλά φερτά υλικά.

Απαντώντας στο αίτημά τους ο Αντιπεριφερειάρχης, ζήτησε λίγες μέρες υπομονή μέχρις ότου επισκευαστεί ο ερπυστριοφόρος φορτωτής της Νομαρχίας.

Τέλος, συναντήθηκε με το πρόεδρο της κοινότητας Καρτερολίου Ηλία Χαραλαμπόπουλο και τα μέλη της προσωρινής διοικούσας επιτροπής Καρτερολίου – Πιπερίτσας, παρουσία του προέδρου του ΓΟΕΒ Μιχάλη Μανωλέα, οι οποίοι του έθεσαν το αίτημα για ένταξη των εγγειοβελτιωτικών και αρδευτικών έργων της περιοχής, στη δικαιοδοσία του ΓΟΕΒ Παμίσου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε από το πρόεδρο του ΓΟΕΒ να προχωρήσουν οι διαδικασίες σύμφωνα με το νόμο, ώστε να ικανοποιηθεί το αίτημα των καλλιεργητών της ευρύτερης περιοχής.

Σχετικά με άλλο αίτημα που αφορούσε τον καθαρισμό του ρέματος της Βαρυμπόμπης, τους ζήτησε λίγες μέρες υπομονή μέχρι να επισκευαστεί η μεγάλη τσάπα (περιστρεφόμενη λαστιχοφόρος) της Νομαρχίας που δυστυχώς χρειάζεται επισκευές και οι οποίες έχουν δρομολογηθεί.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.