Αγροτοκτηνοτρόφοι κατά της μονάδας απορριμμάτων στην Καλλιρρόη

0
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

Οι αγροτοκτηνοτροφικοί σύλλογοι Κοντοβουνίων – Μεσσήνης – Χανδρινού, συμμετέχουν στην διαμαρτυρία των τοπικών φορέων, που αντιτίθενται στη ΣΔΙΤ για την “Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων Περιφέρειας της Πελοποννήσου” ζητώντας “να σταματήσουν άμεσα όλες οι ενέργειες για την κατασκευή του εργοστασίου”, την Κυριακή 4 Απρίλη 12 το μεσημέρι, στην Εθνική Οδό Τσακώνας – Καλού Νερού, μετά τον κόμβο της Καλλιρρόης.

“Οι αγροτοκτηνοτροφικοί σύλλογοι συμπαραστέκονται και συμμετέχουν στην διαμαρτυρία”, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους και καλούν “τους αγρότες τις περιοχής να πάρουν την κατάσταση στα χεριά τους” και να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση της Κυριακής

Ειδικότερα, η ανακοίνωση των αγροτοκτηνοτροφικών συλλόγων Κοντοβουνίων – Μεσσήνης – Χανδρινού έχει ως εξής:

«Οι αγροτοκτηνοτροφικοί σύλλογοι συμπαραστέκονται και συμμετέχουν στην διαμαρτυρία που καλούν τοπικοί φορείς για το εργοστάσιο σκουπιδιών στην Καλλιρόη.

Την στιγμή που οι αγρότες της περιοχής πλήττονται από ζημίες λόγο του πάγου στα ελαιόδεντρα, από τον καταρροϊκό πυρετό και τις συνέπειες του στο κοπάδια τους ,από τις εξευτελιστικές τιμές σε όλα τα προϊόντα (γάλα, κρέας ,λάδι κ.α.) αλλά και από τις συνέπειες της πανδημίας. Η κυβέρνηση συνεχίζει προκλητικά να τους αφήνει αβοήθητους και την ίδια ώρα να σπρώχνει εκατομμύρια ευρώ σε “πράσινες μπίζνες”. Που οδηγούν τον τόπο και την γύρω περιοχή σε ένα απέραντο νεκροταφείο σκουπιδιών το οποίο θα ακριβοπληρώνουν τα λαϊκά νοικοκυριά.

Καλούμε τους αγρότες τις περιοχής να πάρουν την κατάσταση στα χεριά τους όλοι στην κινητοποίηση την Κυριακή 4 Απρίλη 12.00 το μεσημέρι, στην Εθνική Οδό Τσακώνας-Καλού Νερού μετά τον κόμβο της Καλλιρρόης.

Να φύγει από την μέση η επιχειρηματική δραστηριότητα, δηλαδή το κέρδος, και η διαχείριση των απορριμμάτων να γίνεται από ενιαίο κρατικό φορέα, με πολιτικές μείωσης της παραγωγής απορριμμάτων, με διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση, κομποστοποίηση και ταφή του υπολείμματος σε ΧΥΤΥ, που με ευθύνη του κράτους και με επιστημονικά κριτήρια να γίνεται η χωροθέτησή τους. Μόνο τότε μπορεί να γίνεται πραγματικά ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, με σεβασμό στο περιβάλλον, στην τσέπη και στην υγεία των κατοίκων.

ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΟΝΤΟΒΟΥΝΙΩΝ – ΜΕΣΣΗΝΗΣ – ΧΑΝΔΡΙΝΟΥ».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.