Αίτημα στο Υπ. Περιβάλλοντος για την αποχέτευση στο Πεταλίδι

0

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων Κωνσταντίνο Αραβώση, τον οποίον επισκέφθηκε χθες Πέμπτη (7/11/19) στο γραφείο του στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, είχε ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος.

Ο δήμαρχος Μεσσήνης ανέλυσε διεξοδικά στον γενικό γραμματέα την αναγκαιότητα για την κατ’ εξαίρεση αναγνώριση και χαρακτηρισμό του οικισμού Πεταλιδίου ως οικισμό Γ΄ προτεραιότητας. Ο χαρακτηρισμός αυτός θα διασφαλίσει άμεσα χρηματοδότηση από εθνικά ή συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, για την κατασκευή δικτύων αποχέτευσης και εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων στο Πεταλίδι.

Παράλληλα τονίσθηκε ότι ο δήμος άμεσα θα καταθέσει στο υπουργείο πλήρη φάκελο τεκμηρίωσης του έργου. Επιπλέον θα εντείνει τις προσπάθειες του, προκειμένου σε σύντομο χρονικό διάστημα να ετοιμάσει πλήρως τις οριστικές μελέτες του έργου συνοδευόμενες και από τις απαραίτητες εγκρίσεις.

Ο κ. Αραβώσης αντιλαμβανόμενος πλήρως την αναγκαιότητα του έργου δεσμεύτηκε ότι αφού λάβει τον σχετικό φάκελο θα κάνει τις απαραίτητες εισηγήσεις στα αρμόδια όργανα λήψεως αποφάσεων.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.