Αίσωπος και Λαφονταίν στη… Βιβλιοθήκη

0

Την 4η εκδήλωσή της, σε λιγότερο από μία εβδομάδα, πραγματοποιεί η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη σε συνεργασία (αυτή τη φορά) με την Ένωση Μεσσήνιων Συγγραφέων, σήμερα Δευτέρα, 19 Μαρτίου, στις 6:30 το απόγευμα, στο Αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

Κατά την εκδήλωση με θέμα «Αίσωπος & Λαφονταίν: μια διαλεκτική σχέση με παιδαγωγικές προεκτάσεις», η οποία απευθύνεται κυρίως σε εκπαιδευτικούς και γονείς, θα γίνει προσέγγιση στη σχέση του Αισώπου με το Λαφονταίν.

Η Γενική Γραμματέας της Ένωσης Αντωνία Παυλάκου, θα παρουσιάσει τη διαλεκτική μεταξύ των δύο δημιουργών, τονίζοντας την ηθικοπλαστική διάσταση των μύθων δια μέσου των διδαγμάτων.

Η νηπιαγωγός Γαρυφαλλιά Τεριζάκη, θα παρουσιάσει βιωματικά προτάσεις αξιοποίησης των μύθων στην προσχολική ηλικία.

Τέλος, οι εκπαιδευτικοί γαλλικής που συμμετείχαν με τις τάξεις τους στο Μαραθώνιο Ανάγνωσης θα παρουσιάσουν διαφορετικές παιδαγωγικές προσεγγίσεις των μύθων στην τάξη της ξένης γλώσσας (διδασκαλία της φωνητικής, καλλιέργεια εικαστικών δεξιοτήτων, κ.α.).

Η ΕΚΘΕΣΗ «Η ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕ ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ»

Να σημειωθεί ότι συνεχίζεται η έκθεση «η σχέση της Καλαμάτας με τη Γαλλία μέσα στο χρόνο», που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο από τον Αν. υπουργό Εξωτερικών Γ. Κατρούγκαλο και φιλοξενείται στο Πνευματικό Κέντρο. Είναι προϊόν πολύμηνης αρχειακής και βιβλιογραφικής έρευνας και η επιστημονική ομάδα που επιμελήθηκε το υλικό αποτελείται από τις: Dufresne Sylvie, Δημάκου Μαρία – Ελένη, Εξαρχάκου Ευρυδίκη, Κυριακού Ειρήνη, Σκλήκα Ουρανία, Σωτηράκη Νινέτα, Ταβουλάρη Κάλλια. Στόχος της είναι να αναδειχθεί ότι η αγάπη για τη γαλλική γλώσσα και τον γαλλικό πολιτισμό στην πόλη μας έχει βαθιές ιστορικές, κοινωνικές, εμπορικές και πολιτισμικές ρίζες που ξεκινούν από τον 13ο αιώνα και φτάνουν αδιάρρηκτες έως τις μέρες μας.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018, οπότε και θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.