Έφυγε από τη ζωή ο Τάκης Αναστόπουλος

0

Έφυγε από τη ζωή, χάνοντας τη μάχη με τον καρκίνο, ο συμπατριώτης μας Τάκης Αναστόπουλος, πρώην διευθυντής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Ο Τάκης Αναστόπουλος γεννήθηκε στην Καλαμάτα, μεγάλωσε στην Αθήνα και σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο και στο Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου.

Από το 1977 ως το 1981 εργάστηκε στην ομάδα διαπραγματεύσεων του υπουργείου Συντονισμού για την ελληνική ένταξη στην τότε ΕΟΚ, ενώ από τις αρχές του 1981 μέχρι το τέλος του 2011 ήταν ένας από τους πρώτους Έλληνες υπαλλήλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με ειδικότητα στις θεσμικές σχέσεις. Διετέλεσε διευθυντής της Γενικής Γραμματείας της Επιτροπής, αρμόδιος για τις σχέσεις με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή, την Επιτροπή των Περιφερειών, τον Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή και τα εθνικά κοινοβούλια, με γλώσσες εργασίας τα Γαλλικά και τα Αγγλικά.

Ο Τάκης Αναστόπουλος την περίοδο της δικτατορίας ήταν πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Φοιτητών Στρασβούργου, ενώ υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Σοσιαλιστικής Πορείας από το 1975 ως το 1977. Προσχώρησε στο ΠΑΣΟΚ το 1996. Το 2014 ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με την «Ελιά» και το 2015 υποψήφιος βουλευτής με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Οι συγγενείς και οι φίλοι του θα συνοδέψουν τον Τάκη Αναστόπουλο στην τελευταία του κατοικία, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, την Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019, στη 1 το μεσημέρι.

Η Ν.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

«Η δημοκρατική παράταξη στη Μεσσηνία αλλά και σε όλη την Ελλάδα, από χθες είναι φτωχότερη.
Το ξεχωριστό μέλος της, ο Τάκης Αναστόπουλος, έφυγε για το τελευταίο του ταξίδι.
Θα τον θυμόμαστε και θα τον τιμούμε πάντα, για την προσφορά του στη χώρα από τη θέση του διευθυντή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τους κοινωνικούς αγώνες της παράταξής μας για τη δημοκρατία.
Η Ν.Ε. Μεσσηνίας του Κινήματος Αλλαγής εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του, τους φίλους του και σε όσους τον γνώρισαν!
Σύντροφε Τάκη, καλό ταξίδι».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.