Οι 57 μετανάστες έφτασαν στο λιμάνι της Καλαμάτας

0

Οι 57 μετανάστες που εντοπίστηκαν σήμερα Σάββατο (6/7/19) το πρωί 80 ναυτικά μίλια δυτικά της Πύλου, από τους οποίους οι 4 είναι γυναίκες και 7 παιδιά, έφτασαν το βράδυ στο λιμάνι της Καλαμάτας, ενώ συνελήφθησαν 2 άτομα ως διακινητές.

Το  δεξαμενόπλοιο «KRITI JADE», που τους περισυνέλεξε, τους έφερε έξω από το λιμάνι της Καλαμάτας και στη συνέχεια με το πλωτό του λιμεναρχείου και με λάντζες αποβιβάστηκαν στην προκυμαία.

Επιτόπου βρισκόταν και το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που με νοσηλεύτριές του προσέφερε τις υπηρεσίες του στους μετανάστες.

Οι μετανάστες θα περάσουν τη νύχτα στις αποθήκες του λιμανιού, όπου θα γίνει η καταγραφή τους και οι άλλες απαιτούμενες διαδικασίες.

Η σχετική ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος αναφέρει τα εξής:

«Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Καλαμάτας, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για ακυβέρνητο μηχανοκίνητο σκάφος, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά ν. Ζακύνθου. Άμεσα στο σημείο κατέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Δ/Ξ “KRITI JADE” Ν.Π. 11899, το οποίο περισυνέλεξε τους πενήντα επτά (57) επιβαίνοντες του σκάφους και τους μετέφερε, συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. στον λιμένα Καλαμάτας, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια, με τη συνδρομή των Ε/Γ-ΛΑΝΤΖΩΝ “ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ι” Ν.Κ. 307 και “ΜΑΡΙΑ” Ν.Κ.274.Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν δύο (02) εκ των ανωτέρων αλλοδαπών, ως οι χειριστές του μηχανοκίνητου σκάφους».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.