Έφοδος του ΠΑΜΕ στο συνέδριο της ΓΣΕΕ στο Μέγαρο Χορού

0

Επεισόδια προκλήθηκαν σήμερα (14/3/19), λίγο μετά τις 7 το απόγευμα στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, πριν την τελετή έναρξης του 37ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ και την εκδήλωση για την συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση της Συνομοσπονδίας Εργατών, όταν συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ μπήκαν μέσα με πανό και φωνάζοντας συνθήματα, ματαίωσαν τη διαδικασία.

Εκατοντάδες μέλη του ΠΑΜΕ που είχαν έλθει στην Καλαμάτα από διάφορες περιοχές της χώρας, σήμερα το απόγευμα (14/3/19) συγκεντρώθηκαν έξω από το Μέγαρο Χορού και εισήλθαν στο χώρο της εκδήλωσης με πανό και φωνάζοντας συνθήματα, επιτυγχάνοντας τελικά τον στόχο τους, τη ματαίωση της εκδήλωσης, η οποία περιελάμβανε και συναυλία με τον Λάκη Χαλκιά.

Οι εργασίες του Συνεδρίου, με 350 και πλέον συνέδρους, δεκάδες δημοσιογράφους και άλλους προσκεκλημένους θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 17 Μαρτίου.

Το κλίμα έντασης και αλληλοκατηγοριών που διαμορφώθηκε ειδικά τις τελευταίες εβδομάδες ανάμεσα στο ΠΑΜΕ και τις παρατάξεις της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ) μεταφέρθηκε στην Καλαμάτα και στις εργασίες του 37ου συνεδρίου της ΓΣΕΕ.

Η βαριά ατμόσφαιρα που έχει διαμορφωθεί οδήγησε στην αποτυχία πραγματοποίησης συνεδρίου της ΟΙΥΕ, έπειτα από τρεις προσπάθειες, με αποτέλεσμα να μην αναδειχθούν εκπρόσωποι για το συνέδριο της ΓΣΕΕ από τη μεγαλύτερη ομοσπονδία εργαζομένων της χώρας.

Στο επίκεντρο των συγκρούσεων μεταξύ των δύο πλευρών βρίσκεται το θέμα της νομιμότητας των διαδικασιών μέσα από τις οποίες αναδεικνύονται οι σύνεδροι.

Αργά χθες το βράδυ η ΓΣΕΕ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται

«Τραμπουκισμοί στελεχών του Π.Α.ΜΕ. πριν την έναρξη του 37ου συνεδρίου της ΓΣΕΕ.

Ο κατήφορος των βιαιοτήτων και των τραμπουκισμών από στελέχη του ΠΑΜΕ δε σταμάτησε με τη ματαίωση του Συνεδρίου της ΟΙΥΕ.

Συνεχίστηκε πριν καν την έναρξη του 37ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ, με τον προπηλακισμό και την άσκηση βίας σε απλούς εργαζόμενους της Συνομοσπονδίας που ήταν επιφορτισμένοι με τη διανομή των καρτών συμμετοχής στους συνέδρους της ΓΣΕΕ.

Καταγγέλλουμε και την απρόκλητη βία εναντίον εργαζομένων (των κατά τα άλλα “εργολάβων” της εργατικής τάξης) από τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΜΕ, αλλά και την αρπαγή των καρτών συμμετοχής των συνέδρων άλλων παρατάξεων.

Ας μη ματαιοπονούν.

Το Συνέδριο της ΓΣΕΕ θα πραγματοποιηθεί με ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, με σεβασμό του νόμου και του καταστατικού.

Οι απαράδεκτες όμως ενέργειές τους θα καταγραφούν στη μνήμη ως ενέργειες αντιδημοκρατικές, ως πράξεις ντροπής για δημοκρατικές διαδικασίες».

“Η ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ”

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της ΓΣΕΕ αναφέρονται τα εξής:

«Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει τη βίαιη εισβολή μελών του Π.Α.ΜΕ (ΚΚΕ) πριν από λίγο στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, όπου υπήρχε εκδήλωση προς τιμήν του 37ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ.

Κατά την εισβολή χτυπήθηκαν και προπηλακίστηκαν συνάδελφοί μας σύνεδροι εργαζόμενοι.

Η αστυνομία, αν και υπήρξαν εγκαίρως προειδοποιήσεις για την βίαιη εισβολή ήταν ΑΠΟΥΣΑ. Σοβαρότατες είναι οι ευθύνες της Κυβέρνησης, της ηγεσίας της ΕΛΑΣ και του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης.

Οι ορδές κομματικών στελεχών να «επιχειρούν» ανενόχλητες σε βάρος μιας δημοκρατικής οργάνωσης, είναι μια ντροπιαστική για τη χώρα εικόνα.

Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται. Οι θιασώτες της βίας θα λάβουν την απάντηση που τους αρμόζει».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.