Έργα 3 εκατ. € για το Καλαμάτα – Σπάρτη

0

Τη δημοπράτηση της παλιάς εθνικής οδού Καλαμάτας – Σπάρτης, μέσω Ταϋγέτου, προϋπολογισμού 3 εκατομμυρίων €, για παρεμβάσεις που δεν θα αφορούν τις καταστροφές οι οποίες προκλήθηκαν από τα τελευταία ακραία καιρικά φαινόμενα, ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη (12/2/2019) ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης. Επίσης ανακοίνωσε τη δημοπράτηση του δρόμου από τον Ισθμό μέχρι την Επίδαυρο, προϋπολογισμού 4 εκατομμυρίων €.

«Είναι το μεγάλο έργο των 4 εκατομμυρίων € από τον Ισθμό μέχρι την Επίδαυρο, ένα έργο με παρεμβάσεις στις Περιφερειακές Ενότητες Κορινθίων και Αργολίδας, στο θέμα της ασφάλειας και της προστασίας και της βελτίωσης του οδικού άξονα» δήλωσε ο Περιφερειάρχης και συνέχισε: «Το δεύτερο μεγάλο έργο είναι η παρέμβασή μας από την Καλαμάτα μέχρι τη Σπάρτη στο γνωστό δρόμο του Ταϋγέτου που υπέστη σημαντικές ζημιές. Είναι προϋπολογισμού 3 εκατομμυρίων €. Οι παρεμβάσεις μας σε αυτό το έργο είναι εκτός των παρεμβάσεών μας για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών που προκλήθηκαν από τα τελευταία ακραία καιρικά φαινόμενα».

«Η ολοκλήρωση και αυτών των δύο μεγάλων έργων αποτελεί μια σημαντική παρέμβαση με κύριο γνώμονα τη βελτίωση του οδικού συστήματος και την ασφάλεια των χρηστών των οδικών αξόνων του Ταϋγέτου και του Ισθμού – Επιδαύρου υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας.

Ο ΧΑΡΙΤΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΣΠΑΡΤΗ

Όσον αφορά στο δρόμο Καλαμάτας – Σπάρτης, σε πρόσφατη (7/2/19) ανακοίνωση του υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση, αναφερόταν: «Άλλη μία χρηματοδότηση ύψους 3.000.000,00 € είχε εγκριθεί στις αρχές Αυγούστου του 2018 για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, προκειμένου να γίνουν έργα στα επικίνδυνα σημεία της Ε.Ο. Καλαμάτας – Σπάρτης. Τα έργα αφορούν την κατασκευή τάφρων και τοίχων αντιστήριξης, την αντιμετώπιση καθιζήσεων και κατακρημνίσεων βράχων, ασφαλτοστρώσεις, σήμανση, τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας, ηλεκτροφωτισμό και κατασκευή νέων κόμβων».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.