Έργα 1,7 εκατ. € για την οδική ασφάλεια στη Μεσσηνία

0
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Μελέτες και έργα προϋπολογισμού 1,7 εκατομμυρίων € για την οδική ασφάλεια στην Π.Ε. Μεσσηνίας ενέκρινε με αποφάσεις του το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου που συνεδρίασε στην Τρίπολη χθες Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου.

Ειδικότερα, ενέκρινε την αξιοποίηση πίστωσης του 2017, του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων -που αφορούσε τη σύνταξη μελετών για τεχνικά έργα της Π.Ε. Μεσσηνίας-, και ενέταξε δύο πράξεις:
α) Την συμβουλευτική υποστήριξη στην ωρίμανση και ολοκλήρωση μελετών της Π.Ε. Μεσσηνίας, με προϋπολογισμό 450.000 € και
β) Την τεχνική υποστήριξη για την ωρίμανση μελετών γεωλογικού – γεωτεχνικού αντικειμένου, με προϋπολογισμό 50.000 €.
Με τις πράξεις αυτές θα ωριμάσουν σειρά έργων οδοποιίας, όπως αντιπλημμυρικών και εγγειοβελτιωτικών έργων.

Επίσης στο πρόγραμμα ΚΑΠ της Περιφερειακής Ενότητας εντάχθηκαν τα έργα:
α) Συντήρησης και βελτίωσης της 35ης επαρχιακής οδού, στο τμήμα Κάμπος – Κέντρο – Τσέρια, με προϋπολογισμό 240.000 € και
β) Συντήρησης και βελτίωσης της 7ης επαρχιακής οδού, στο τμήμα Κάτω Μέλπεια – Στάσιμο – όρια νομού Ηλείας, με προϋπολογισμό 460.000 €.

Επιπλέον, στο ενταγμένο από το 2017 έργο της αποκατάστασης ζημιών σε υποδομές και ρέματα, προστέθηκε και η βελτίωση της οδικής ασφάλειας του επαρχιακού δικτύου πλημμυρόπληκτων περιοχών της Π.Ε. Μεσσηνίας, με προϋπολογισμό 500.000 €.

Η διαγωνιστική διαδικασία για την υλοποίηση των εν λόγω έργων θα ξεκινήσει άμεσα. Τα έργα αυτά θα περιλαμβάνουν κυρίως ασφαλτικές εργασίες, κατασκευή επενδεδυμένης τάφρου για την ορθή απορροή των ομβρίων, διαγραμμίσεις, πινακίδες κλπ.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.