Έργα της Τριφυλίας συζητήθηκαν σε σημερινή σύσκεψη

0

Θέματα τριφυλιακού ενδιαφέροντος συζήτησαν σήμερα (Δευτέρα 4 Μαΐου) το πρωί, στο Διοικητήριο της Π.Ε. Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας με τον αντιπεριφερειάρχη Στάθη Αναστασόπουλο και υπηρεσιακά στελέχη.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, στην οποία εξετάστηκαν διάφορα προβλήματα και δόθηκαν λύσεις, ο περιφερειάρχης συνέστησε το έκτασης περί τα 7 στρέμματα οικόπεδο που έχει αγοράσει η Περιφέρεια στην Κυπαρισσία να παραχωρηθεί στον Δήμο Τριφυλίας για αθλητικές εγκαταστάσεις και παιδικές χαρές. Η σχετική εισήγηση θα έλθει σύντομα στην Οικονομική Επιτροπή.

Εξ άλλου, ο Π. Νίκας γνωστοποίησε ότι προετοιμάζεται προγραμματική σύμβαση και χρηματοδότηση της κατασκευής του προαυλίου χώρου του ναού της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στους Χριστιάνους.

Ο εν λόγω ναός, ο οποίος αποτελεί σημαντικό βυζαντινό μνημείο της Τριφυλίας με μεγάλη επισκεψιμότητα -και τον οποίον ο περιφερειάρχης επισκέφθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο-, ιδρύθηκε τον 12ο αιώνα και ήταν έδρα επισκόπου -αφού η Χριστιανούπολη είχε γίνει αρχιεπισκοπή από τα τέλη του 11ου αιώνα-, και παρέμεινε έδρα μητρόπολης μέχρι το 1833.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.