Έργα της Δ. Μάνης συζήτησαν Αναστασόπουλος – Γιαννημάρας

0

Τον αντιπεριφερειάρχη Στάθη Αναστασόπουλο επισκέφθηκε στο γραφείο του, στο διοικητήριο της Καλαμάτας, ο Δήμαρχος Δυτικής Μάνης Δημήτρης Γιαννημάρας. Πέραν της ανταλλαγής ευχών, οι κ.κ. Αναστασόπουλος και Γιαννημάρας συζήτησαν για τα θέματα που απασχολούν το Δήμο Δυτικής Μάνης.

Ειδικότερα, τη συνάντησή τους απασχόλησαν τα έργα που πρόκειται να υλοποιηθούν στην περιοχή του Δήμου μέσω της Στρατηγικής Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (ΟΧΕ), η οποία έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ για την ανατολική και δυτική Μάνη με συνολικό προϋπολογισμό 12.100.000 €. Τα έργα που προβλέπεται να εκτελεστούν αφορούν κυρίως αναπλάσεις πλατειών σε κοινότητες του Δήμου και κατασκευή αθλητικού κέντρου στην Καρδαμύλη.

Σχετικά με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των έργων, ο Αντιπεριφερειάρχης επικοινώνησε με τον προϊστάμενο της διαχειριστικής αρχής κ. Ψαράκη, ο οποίος επισήμανε ότι εντός του Ιανουαρίου θα είναι έτοιμες οι εξειδικεύσεις των δράσεων, ώστε να ακολουθήσουν οι προσκλήσεις και οι εντάξεις των έργων και δράσεων από τον Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.

Για την υλοποίηση των ολοκληρωμένων χωρικών επενδύσεων θα πρέπει να προηγηθεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Δυτικής Μάνης με την οποία θα προβλέπεται η εκτέλεση των έργων από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας σε συνεργασία με το Δήμο Δυτικής Μάνης.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.