Έργα αναβάθμισης του δικτύου ύδρευσης στη Μεθώνη

0

Τη Μεθώνη επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, προκειμένου να παρευρεθεί στην έναρξη των εργασιών και εγκατάσταση του αναδόχου του έργου «Αναβάθμιση δικτύου ύδρευσης οικισμού Πετροχωρίου και Τ.Κ. Μεθώνης του Δήμου Πύλου – Νέστορος».

Κατά την επιθεώρηση του έργου, η οποία έγινε παρουσία της Διευθύντριας Πολεοδομίας, Δόμησης και Ποιότητας Ζωής Μαρίας Σταυροπούλου και κλιμακίου μηχανικών του Δήμου, οι αρμόδιοι ενημερώθηκαν από τον ανάδοχο για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των επερχόμενων εργασιών, σύμφωνα με τις οποίες πρόκειται να προστεθούν και να διασυνδεθούν δύο νέες γεωτρήσεις, ενώ θα ανακατασκευαστεί και θα επεκταθεί η χωρητικότητα δεξαμενών της περιοχής. Επιπλέον θα πραγματοποιηθούν άλλες, μικρής κλίμακας επεμβάσεις στο δίκτυο ύδρευσης.

Ο Δήμαρχος σε δήλωσή του τόνισε, ότι η Δημοτική Αρχή, πιστή στο πρόγραμμά της, προσπαθεί με κάθε δυνατό μέτρο για να τηρούνται οι δεσμεύσεις της, παρά τις οικονομικές δυσκολίες. «Ως Δημοτική Αρχή, προσπαθούμε να φέρουμε εις πέρας, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και χωρίς οικονομικές εκκρεμότητες, το δύσκολο μέρος της υλοποίησης των έργων, εντός των χρονοδιαγραμμάτων, πόσο δε μάλλον για έργα σαν και αυτό που καλύπτουν τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες των πολιτών».

Με την ολοκλήρωση του έργου θα αντιμετωπιστεί η ελλιπής δυναμικότητα των πηγών υδροδότησης, κατά τους θερινούς μήνες και τα προβλήματα έλλειψης πίεσης σε ορισμένα σημεία του δικτύου. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 541.118,23€ και η πίστωσή του προέρχεται από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» και ιδίους πόρους της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Πύλου – Νέστορος.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.