Έξι βραβευμένες ταινίες στην Καλαμάτα από 1 έως 3/12/19

0

Το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας συνεργαζόμενο για δεύτερη χρονιά φέτος, με το 22ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, φέρνει στην Καλαμάτα 6 βραβευμένες ταινίες του για παιδιά αλλά και για όλη την οικογένεια, το τριήμερο 1-3 Δεκεμβρίου 2019.

ΤΑΙΝΙΕΣ ΓΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΑ

Κακότυχος τράγος / Badlucky goat
Κολομβία, 2017, 76′
Μια ταινία του Samir Oliveros

Αφού σκοτώνουν κατά λάθος έναν τράγο με το φορτηγό του πατέρα τους, δύο αταίριαστα έφηβα αδέρφια ξεκινούν ένα ταξίδι συμφιλίωσης. Ο Κορν και η Ρίτα πρέπει να επισκευάσουν εγκαίρως το φορτηγό, προκειμένου να παραλάβουν τους τουρίστες που θα μείνουν στο ξενοδοχείο της οικογένειάς τους. Στην προσπάθειά τους να βρουν τα απαραίτητα μέσα για ν’ αποκρύψουν το ατύχημα, τα αδέρφια θα επισκεφτούν έναν χασάπη, κάποιους Ρασταφάρι οργανοποιούς, ένα ενεχυροδανειστήριο και μια θεραπεύτρια-μάγισσα, σε μια περιπέτεια 24 ωρών στο Πορτ Πάρανταϊς.

Δείτε στη συνέχεια το Trailer της ταινίας:

Πάνω στις ρόδες /On wheels
Βραζιλία, μυθοπλασία, έγχρωμο, 72, 2017
Μια ταινία του Mauro D’Addio

Μετά από ένα ατύχημα, ο 13χρονος Λούκας είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο. Η 12χρονη Λαΐς βοηθάει τη μητέρα της σε ένα μικρό εστιατόριο, σε χώρο προσωρινής στάθμευσης φορτηγών, στην κωμόπολη στην οποία ζουν. Το κορίτσι επιθυμεί διακαώς να γνωρίσει τον πατέρα της, έναν οδηγό φορτηγού, ο οποίος τους εγκατέλειψε όταν ήταν παιδί και δεν επέστρεψε ποτέ. Η Λαϊς και ο Λούκας γίνονται φίλοι στο σχολείο και όταν εκείνη ανακαλύπτει που μπορεί να είναι ο πατέρας της, τα δυο παιδιά ξεκινούν ένα ταξίδι….

Ακολουθεί το Trailer της ταινίας:

ΤΑΙΝΙΕΣ ΓΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ-ΔΗΜΟΤΙΚΑ

Το παιδί της φύσης/ Cloudboy
Βέλγιο – Σουηδία – Ολλανδία – Νορβηγία, 2017, 78’
Μια ταινία της Meikeminne Clinckspoor

Ο 12χρονος Νίλας, ένα παιδί της πόλης, θα πάει θέλοντας και μη να δει τη μητέρα του στο Λαπλάντ. Η μόνη που καταφέρνει να τον προσεγγίσει είναι η Σουνά, η ετεροθαλής αδερφή του. Τον παίρνει σε ένα ταξίδι στο μαγικό κόσμο των δασών, όπου ο ντροπαλός Νίλας μετατρέπεται σε άγριο παιδί της φύσης.

Δείτε στη συνέχεια το Trailer της ταινίας:

Ρόζι και Μούσα / Rosie and Moussa
Βέλγιο, 2018, 90 ́
Μια ταινία της Dorothée van den Berghe

Η Ρόζι και η μαμά της μετακομίζουν ξαφνικά σε μια άλλη περιοχή. Καθώς η Ρόζι προσαρμόζεται στη νέα γειτονιά και το νέο σχολείο αρχίζει να υποψιάζεται ότι η μητέρα της δεν της έχει πει όλη την αλήθεια. Χωρίς πολύ προθυμία κάνει παρέα με τον νέο της γείτονα τον Μούσα.

Παρά τις παρατηρήσεις του διαχειριστή, η Ρόζι και ο Μούσα ανεβαίνουν συχνά στην ταράτσα του κτιρίου για να ξεφεύγουν από την «φασαρία» των σπιτιών τους. Εκεί, μαθαίνουν να εμπιστεύονται ο ένας στον άλλον, μοιράζονται τα μυστικά τους και αναζητούν στοιχεία για την εξαφάνιση του πατέρα της Ρόζι. Μπορεί άραγε η αλήθεια και η φανταστική ιστορία που δημιούργησε στο μυαλό της να συμπίπτουν; Βασισμένο στο παιδικό βιβλίο των Michael DeCock και Judith Vanistendael.

Ακολουθεί το Trailer της ταινίας:

ΤΑΙΝΙΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ

Κλεό και Πολ / Allons enfants
Γαλλία, 2018, 60 ́
Μια ταινία του Stéphane Demoustier

Η τριάμισι ετών Κλεό είναι εξπέρ στο κρυφτό. Ο αδελφός της ο Πολ και η γιαγιά της δεν έχουν καμία ελπίδα να την βρουν. Σε κάποια στιγμή, ούτε η ίδια η Κλεό δεν ξέρει πού βρίσκεται μέσα στο πάρκο. Ξαφνικά, είναι περιτριγυρισμένη από αγνώστους. Κανείς δεν της δίνει σημασία. Έτσι, η Κλεό αποφασίζει να ακολουθήσει τη γυναίκα που μοιάζει εξίσου χαμένη με την ίδια και μαζί να εξερευνήσουν εκ νέου τους κόσμους τους. Κι ο Πολ, όμως, αποκτά νέες εμπειρίες, καθώς βρίσκεται μόνος του ανάμεσα στα υπόλοιπα παιδιά. Ανακαλύπτει πώς είναι το Παρίσι, όταν το τριγυρνάς μόνος σου, χωρίς μεγάλους να σε συνοδεύουν.

Δείτε στη συνέχεια το Trailer της ταινίας:

Τραγούδα! Sing / Mindenki
Ουγγαρία, 2015, 25 ́
Μια ταινία του Kristóf Deák

Η Ζόφι δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στο νέο της σχολείο. Η συμμετοχή της στη διάσημη χορωδία του σχολείου είναι η μοναδική της παρηγοριά. Όμως, η διευθύντρια της χορωδίας, μπορεί και να μην είναι η εμπνευσμένη εκπαιδευτικός, όπως θεωρούν οι πάντες. Η Ζόφι και η καινούρια της φίλη Λίζα, θα πρέπει να δώσουν ένα μάθημα στην δασκάλα τους.

Ακολουθεί το Trailer της ταινίας:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου
ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
12  μ.: Κλεό και Πολ + Τραγούδα!
6 μ.μ. Ρόζι και Μούσα

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου
ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
9 – 11 π.μ. : Κλεό και Πολ + Τραγούδα!
11 π.μ. – 1 μ.μ.: Το παιδί της φύσης
ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
7 μ.μ. Κακότυχος τράγος

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου
ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
9 – 10:30 π.μ. Κακότυχος τράγος
11 π.μ. – 12.30 μ.μ.: Πάνω στις ρόδες
ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
7 μ.μ. Πάνω στις ρόδες

μοιραστειτε το:

Comments are closed.