Έξι από τα κρούσματα κορωνοϊού της Περιφέρειας σε νοσοκομεία

0
ΣΤΟΥΣ 16 ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΒΛΗΘΕΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ

Δεν υπάρχει μεταβολή στον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Σάββατο 4 Απριλίου, που σύμφωνα με ενημέρωση από την Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας ανέρχονται στα 16 συνολικά, όπως και χθες.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 12 άνδρες και 4 γυναίκες από τους οποίους οι 2 έχουν πάρει εξιτήριο μετά από νοσηλεία και 6 νοσηλεύονται έως σήμερα σε δημόσια νοσοκομεία.

Ειδικότερα, οι περιπτώσεις που αναφέρθηκαν σήμερα, δεν έχουν μεταβληθεί σε σχέση με χθες και είναι, στην Αργολίδα 1, στην Αρκαδία 3, στην Κορινθία 3, στη Λακωνία 1 και στη Μεσσηνία 8.

Αναλυτικά, σύμφωνα με το εν λόγω δελτίο, η κατάσταση σήμερα Σάββατο στην Περιφέρεια είναι η εξής:

“Ανακοινώνονται δύο νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού SARS-CoV-2 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ο ένας ασθενής είναι στενή επαφή ενός ήδη επιβεβαιωμένου κρούσματος. Για τo δεύτερο κρούσμα έχει πραγματοποιηθεί και είναι σε εξέλιξη επί του παρόντος ιχνηλάτηση επαφών και χορήγηση οδηγιών από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Κατόπιν τούτων και των νέων στοιχείων που προκύπτουν, το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό στην Περιφέρειά μας είναι δεκαέξι (16), καθώς τα δύο (2) έως τώρα περιστατικά της ΠΕ Αργολίδας καταχωρίσθηκαν σε άλλη Περιφέρεια της χώρας (παρέμεναν μόνο ως δηλωθείσα διεύθυνση) και αναλυτικότερα:

  • ΠΕ Αργολίδας: ένα (1)*
    αφαιρέθηκαν από την επίσημη επικαιροποιημένη αναφορά του ΕΟΔΥ δύο (2)*
  • ΠΕ Αρκαδίας: 3
  • ΠΕ Κορινθίας: 3
  • ΠΕ Λακωνίας: 1
  • ΠΕ Μεσσηνίας: 8

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 12 άνδρες και 4 γυναίκες

Εκ των αναφερόμενων κρουσμάτων 2 έχουν λάβει εξιτήριο μετά από νοσηλεία και 6 νοσηλεύονται έως σήμερα σε δημόσια νοσοκομεία. Τα υπόλοιπα κρούσματα είναι προς το παρόν υπό παρακολούθηση λαμβάνοντας συγκεκριμένες οδηγίες.

Σημειώνεται εκ νέου ότι τα ανωτέρω στοιχεία είναι τα επίσημα στοιχεία που περιέχονται στην Υπηρεσία μας από τη ΓΓΠΠ και τον ΕΟΔΥ και επικαιροποιούνται σε καθημερινή βάση. Περαιτέρω βρίσκονται σε εξέλιξη εργαστηριακού ελέγχου περιστατικά πιθανά ή ύποπτα λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό”.

Την ανακοίνωση υπογράφει ο Βασίλειος Αθ. Διαμαντόπουλος, Ιατρός Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου, Συντονιστής διερεύνησης επαφών κρούσματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.