Αποχωρήσεις από το ΠεΣυ λόγω του… “Ζορμπά”

0

Ένταση για τον μεσογειακό κυκλώνα “Ζορμπά” και τις ζημιές που άφησε κατά το πέρασμά του από την Πελοπόννησο, προκλήθηκε κατά τη σημερινή (1/10/18) συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και κατέληξε με τις αποχωρήσεις του επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, Νίκου Γόντικα και του περιφερειακού συμβούλου του συνδυασμού Βαγγέλη Γούργαρη.

Ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” N. Γόντικας ζήτησε να τεθεί προς συζήτηση, εκτός ημερήσιας διάταξης, θέμα για τις ζημιές που προκάλεσε ο τυφώνας στην Πελοπόννησο.«Να συζητήσουμε το θέμα, να δούμε τι προβλήματα άφησε πίσω του ο “Ζορμπάς”, να προτείνουμε λύσεις και να πάρουμε αποφάσεις», πρότεινε ο κ. Γόντικας

Ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηλίας Στρατηγάκος είπε ότι θα θέτει προς ψηφοφορία το εάν θα συζητηθεί ή όχι το θέμα.

Αρχικά τον λόγο πήρε η Αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, η οποία και ξεκαθάρισε πως η Περιφερειακή Αρχή δεν αποδέχεται την συζήτηση του θέματος εκτός ημερήσιας διάταξης. Η αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι έχει γίνει η προετοιμασία και πρόσθεσε:«Αλίμονο αν περιμέναμε σήμερα να αποφασίσουμε τα βήματα, που πρέπει να κάνουμε για τις όποιες διεκδικήσεις. Θα προβούμε σε ενημέρωση του σώματος, αλλά δεν βλέπουμε τον λόγο να υπάρξει συζήτηση για θέματα που έχουν ήδη δρομολογηθεί». Ακόμα είπε ότι «ο Περιφερειάρχης από την πρώτη στιγμή ήρθε σε επικοινωνία με τον ΕΛΓΑ και τα αρμόδια υπουργεία για να εξασφαλιστούν οι απαραίτητοι πόροι για την αποκατάσταση των ζημιών».

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ν. Πατσαρίνος τοποθετούμενος στη συνέχεια στη συνέχεια πρότεινε να δοθεί στον κ. Γόντικα η δυνατότητα να καταθέσει τις προτάσεις του και να ενσωματωθούν σε μια γενικότερη συζήτηση που θα αφορά στο θέμα, η οποία και θα πρέπει, όπως είπε, να συνοδεύεται από εμπεριστατωμένη εισήγηση από την πλευρά των υπηρεσιών της Περιφέρειας.

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Στεφανόπουλο παίρνοντας τον λόγο, μίλησε για θέατρο και λαϊκισμό από την πλευρά της αντιπολίτευσης. «Αυτά που ζήσαμε στην Αργολίδα δεν προσφέρονται για θέατρο και λαϊκισμούς. Δεν ήταν όλοι στις περιοχές που πνιγόντουσαν, αλλά τα μάθαιναν από τον καναπέ τους. Να γίνει ενημέρωση από την Περιφερειακή Αρχή και όποιος θέλει να προσφέρει προσθέτοντας την δική του πρόταση”.

Ακολούθησε ψηφοφορία και αφού δεν συγκεντρώθηκε ο απαραίτητος αριθμός ψήφων για να συζητηθεί το θέμα, η ένταση κορυφώθηκε με τους συμβούλους της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, Νίκο Γόντικα και Βαγγέλη Γούργαρη να αποχωρούν από την συνεδρίαση.

  • Πηγή: Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης (drt915.gr)
μοιραστειτε το:

Comments are closed.