Έκτακτη επιχορήγηση 20.000 € στο ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας

0

Σε έκτακτη επιχορήγηση 20.000 € προς όλα τα Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα (ΔΗΠΕΘΕ), μεταξύ των οποίων και της Καλαμάτας, προχώρησε προχωρεί το Υπουργείο Πολιτισμού, στο πλαίσιο της άμεσης υλοποίηση της πρώτης δέσμης των έκτακτων μέτρων, που εξήγγειλε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη.

Η έκτακτη επιχορήγηση αποσκοπεί στη τόνωση των θεατρικών σκηνών και του πολιτισμού στην περιφέρεια γενικότερα, καθώς και στην ενίσχυση του εκπαιδευτικού έργου των ΔΗΠΕΘΕ. Εν τω μεταξύ, σε συνάρτηση και με τα συμπεράσματα της συνάντησης της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΠΟΑ με τις διοικήσεις των θεάτρων, τον περασμένο Ιανουάριο, επισπεύδεται η εκταμίευση και της δεύτερης δόσης, στο μέγιστο δυνατό ποσό, των 35.000 ευρώ, για τη στήριξη των ΔΗΠΕΘΕ, όπως ορίζεται από τις προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ του ΥΠΠΟΑ και των Δημοτικών Θεάτρων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της υγειονομικής κρίσης και της λήψης έκτακτων μέτρων, είχε έλθει σε επαφή με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕΚ Γιάννη Μαργαρίτη, στηρίζοντας εμπράκτως την προσπάθεια που γίνεται στο Δημοτικό Θέατρο και διασφαλίζοντας τις θέσεις εργασίας την περίοδο αυτή.

ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΠΕΘΕΚ ΣΤΟ… ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ

Επίσης το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, έχει προχωρήσει στην υλοποίηση μιας σημαντικής πρωτοβουλίας, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους να παρακολουθήσουν παλαιότερες παραστάσεις μέσω διαδικτύου. Μέσα από την ηλεκτρονική του διεύθυνση dipethe.kalamatafaris.gr προσφέρονται από το αρχείο του θεάτρου, οι ακόλουθες παραστάσεις, τις οποίες μπορείτε να παρακολουθείσετε πατώντας πάνω στον τίτλο:

μοιραστειτε το:

Comments are closed.