Έκλεβε στα Φιλιατρά, πιάστηκε στο Κιάτο

0

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Σικυωνίων (στο Κιάτο Κορινθίας), περιπτώσεις κλοπών στη Μεσσηνία στην Κορινθία και στη Λακωνία.

Για τις υποθέσεις αυτές κατηγορείται ένας 30χρονος, ο οποίος είχε συλληφθεί, την 3.6.2018, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σικυωνίων, μετά από Ένταλμα Σύλληψης του Ανακριτή Ναυπλίου, για ληστεία.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικής διερεύνησης από το Αστυνομικό Τμήμα Σικυωνίων και μετά από αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι ο ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από την 8.10.2014 έως και την 21.1.2018, διέπραξε συνολικά:

  • Τέσσερις περιπτώσεις κλοπής σε γραφεία Δημόσιας Υπηρεσίας, στα Φιλιατρά Μεσσηνίας.
  • Δύο περιπτώσεις κλοπής σε καταστήματα, στο Κιάτο και στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας, και δύο περιπτώσεις κλοπής οχημάτων, στη Νεμέα και σε τοπική Κοινότητα του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Κορινθίας, και
  • Μία περίπτωση κλοπής σε εργοτάξιο, στη Σπάρτη Λακωνίας

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Σικυωνίων, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής του, σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

ΕΞΙΧΝΙΑΣΤΗΚΑΝ 13 ΚΛΟΠΕΣ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ

Εξάλλου, εξιχνιάστηκαν, από το Αστυνομικό Τμήμα Λουτρακίου, 13 περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπής, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται ένας 21χρονος και ένας 19χρονος αλλοδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης από το Αστυνομικό Τμήμα Λουτρακίου, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, κατά το χρονικό διάστημα από την 30.4.2018 έως και την 15.5.2018, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας διέπραξαν συνολικά:

  • Έξι περιπτώσεις κλοπής σε καταστήματα,
  • Μία περίπτωση κλοπής σε Ιερό Ναό,
  • Τέσσερις περιπτώσεις κλοπής και
  • Δύο περιπτώσεις αποπειρών κλοπής, σε οχήματα.

Από την εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει ηλεκτρονικές συσκευές, εργαλεία κ.α. που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις 7.000 ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Λουτρακίου, για την ταυτοποίηση των συνεργών του 21χρονου και του 19χρονου, καθώς και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους, σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.