Έκκληση για τη διαπραγμάτευση

0

Έκκληση προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα απευθύνει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Δημ. Μανιάτης «να ολοκληρωθεί επιτυχώς η διαπραγμάτευση με τους εταίρους, ώστε να μην θυσιαστεί η σπουδαία εθνική κατάκτηση της συμμετοχής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, η αγορά να μπορέσει να ανακτήσει τον ρυθμό της και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι επαγγελματίες να καταφέρουν να επιβιώσουν».

Συγκεκριμένα στην επιστολή του ο κ. Μανιάτης αναφέρει:

«Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας σας απευθύνει έκκληση να ολοκληρωθεί επιτυχώς η Διαπραγμάτευση με τους εταίρους, ώστε να μην θυσιαστεί η σπουδαία εθνική κατάκτηση της συμμετοχής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, η αγορά να μπορέσει να ανακτήσει τον ρυθμό της και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι επαγγελματίες να καταφέρουν να επιβιώσουν.
Η κατάσταση στην αγορά μέρα με τη μέρα χειροτερεύει, η ανεργία αυξάνεται δραματικά, ενώ οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, με ανυπολόγιστες συνέπειες για ολόκληρη την κοινωνία.
Προκειμένου να αναπτυχθεί η ελληνική οικονομία χρειάζεται να γίνουν τολμηρές διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις.
Η εκκρεμότητα που υπάρχει με τους εταίρους, για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι το χειρότερο σενάριο που θα μπορούσε κανείς να φανταστεί.
Πρόκειται για «αργό θάνατο» του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας, χωρίς τον οποίο δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη και απασχόληση.
Δεν πρέπει να διακινδυνεύσουμε το Ευρωπαϊκό κεκτημένο, στο οποίο ΟΛΟΙ ΜΑΣ έχουμε επενδύσει.
Πιστεύουμε ότι προσωπικά θα κάνετε τα αδύνατα δυνατά, όπως προεκλογικά είχατε δεσμευθεί, για να αποφύγει η Χώρα την ρήξη με τους εταίρους και την έξοδο από την Ευρωζώνη.
Στην προσπάθειά σας αυτή ο επιχειρηματικός κόσμος θα είναι δίπλα σας».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.