Άσκηση δασικής πυρκαγιάς στην Νέδουσα στις 9 Μαΐου

0

Άσκηση δασικής πυρκαγιάς μεγάλης κλίμακας σε πραγματικές συνθήκες με την κωδική ονομασία «ΔΙΑ – ΠΥΡΟΣ 2019» στη δασική περιοχή στη θέση «Νεκροταφείο» της Τ.Κ. Νέδουσας του Δήμου Καλαμάτας της Π.Ε. Μεσσηνίας, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 09-05-2019, με ώρα έναρξης τις 10 το πρωί.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας «η άσκηση θα αντιμετωπιστεί ως πραγματικό συμβάν δασικής πυρκαγιάς και θα ακολουθήσει όλα τα επιχειρησιακά στάδια μιας δασικής πυρκαγιάς που διαχειρίζεται το Πυροσβεστικό Σώμα, αναπτύσσοντας πλήρως τον επιχειρησιακό σχεδιασμό για το 2019 με τις προβλεπόμενες ενέργειες από το Επιχειρησιακό Σχέδιο Αντιμετώπισης Δασικών Πυρκαγιών 2019 ΠΕ.ΠΥ.Δ. Πελοποννήσου και την συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορεών στη δασοπυρόσβεση».

Η άσκηση αυτή έχει σκοπό:

  • Τη διαπίστωση της επιχειρησιακής ετοιμότητας του μηχανισμού δασοπυρόσβεσης για την αντιμετώπιση μιας μεγάλης δασικής πυρκαγιάς.
  • Τη αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας και της μείωσης του χρόνου ανταπόκρισης των εμπλεκομένων φορέων στην δασοπυρόσβεση άλλα και την βελτιστοποίηση της συνεργασίας και του συντονισμού αυτών.
  • Την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας του πληθυσμού που κατοικεί πλησίον δασικών εκτάσεων και κυρίως σε ζώνες μίξης αστικών περιοχών και δασικών εκτάσεων.
μοιραστειτε το:

Comments are closed.