Άνοιξε ο δρόμος για τη ρύθμιση των πυροδανείων

0

Οι περιορισμοί που δεν επέτρεπαν την δυνατότητα ρύθμισης των πυρόπληκτων δανείων με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου καταργούνται και οι δανειολήπτες μπορούν πλέον να απευθυνθούν στις δανείστριες τράπεζες και να διαπραγματευτούν τους όρους ρύθμισης του χρέους τους, με τη σύναψη νέας δανειακής σύμβασης.

Αυτό αναφέρεται σε δελτίο τύπου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, το οποίο αναφέρει τα εξής:

«Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 6-2-2019 στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης για το φλέγον θέμα των «πυρόπληκτων δανείων με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου», μετά και τις πρόσφατες νομοθετικές εξελίξεις, με την καθολική συμμετοχή των Προέδρων των Επιμελητηρίων των πυρόπληκτων νομών Αχαΐας, Αρκαδίας, Ευβοίας, Ηλείας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, καθώς και Προέδρων Επιμελητηρίων άλλων περιοχών της Ελλάδος που έχουν δάνεια με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Ειδικός Τομεακός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους / ΚΥΣΔΙΧ Φώτης Κουρμούσης, ο Γενικός Γραμματέας Γ.Λ.Κ / ΥΠΟΙΚ Κωνσταντίνος Σπηλιωτόπουλος από την Δ25 του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους Σταυρούλα Μηλιάκου, συνεργάτες του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Ιωάννη Δραγασάκη, οι Βουλευτές Παναγιώτα Κοζομπόλη, Μάκης Μπαλαούρας και Δημήτριος Μπαξεβανάκης.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν οι Γενικοί Γραμματείς, οι περιορισμοί που δεν επέτρεπαν την δυνατότητα ρύθμισης των παραπάνω δανείων πλέον καταργούνται.

Συνεπώς, οι δανειολήπτες με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου μπορούν να απευθυνθούν στις δανείστριες τράπεζες, να διαπραγματευτούν τους όρους ρύθμισης του χρέους τους, με τη σύναψη νέας δανειακής σύμβασης, χωρίς να υφίστανται πλέον ουσιαστικά εμπόδια.

Η νέα δανειακή σύμβαση θα εγγυάται, καθ’ όλη τη διάρκειά της, το ελληνικό δημόσιο κατά το μέρος που του αναλογεί.

Τα Επιμελητήρια παρακολουθούν την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων τραπεζών – δανειοληπτών και θα ενημερώνουν την Γ.Γ. Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους και την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, με σκοπό την άρση ενδεχόμενων δυσλειτουργιών. Σε κάθε περίπτωση οι δανειολήπτες μπορούν να απευθύνονται και στο Επιμελητήριο τους για οποιαδήποτε διευκρίνιση».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.