Άλλα ο δήμαρχος κι άλλα οι Αλειφέρη και Μπασακίδης

0

Το 2ο θέμα της ημερήσιας διάταξης για τη «σύσταση Ενεργειακής Κοινότητας» με εισηγητή τον αντιδήμαρχο Νικόλαος Μπασακίδη, που συζητήθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, με τηλεδιάσκεψη, ανέδειξε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο δήμαρχος Θαν. Βασιλόπουλος -ακόμα και αν εν τέλει επιβλήθηκε- στους κόλπους της δημοτικής αρχής. Την ώρα που ο δήμαρχος έκανε δύο βήματα πίσω και τελικά αποδεχόταν την αναβολή του θέματος, όπως ζητήθηκε από μειοψηφίες, αντιμετώπιζε την επιμονή της συμβούλου Ελένης Αλειφέρη -επικεφαλής της παράταξης Πρωτεύουσα Δύναμη» (και αντιδημάρχου) με την οποία συνεργάζεται- και του αντιδημάρχου του Νίκου Μπασακίδη να συζητηθεί και (προφανώς) να ψηφιστεί.

Η παρέμβαση του αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου (και νομικού) Στάθη Σταματόπουλου ήταν καθοριστική στην συζήτηση για να υιοθετήσει ο δήμαρχος Θαν. Βασιλόπουλος την πρόταση αναβολής του θέματος για να προετοιμαστεί καλύτερα. Η πρώτη διαφοροποίησή του ήταν να μεταβληθεί η αρχική διατύπωση του θέματος και το Συμβούλιο να εκφράσει την απόφασή του για τη σύσταση της Ενεργειακής Κοινότητας. Μετά κατέληξε στην απόσυρσή του θέματος. Και στις δύο προτάσεις του δεν βρήκε σύμφωνους την κα Αλειφέρη και τον κ. Μπασκίδη, οι αντιδράσεις των οποίων όμως ήταν ήπιες.

Ο κ. Βασιλόπουλος, όταν μετά την πρότασή του για απόσυρση του θέματος υπήρξαν αντιδράσεις από κάποιους συμβούλους μειοψηφιών είπε: «Τώρα δεν κατάλαβα. Παίζουμε τώρα; Εκτός από το συνδυασμό τον δικό μας και της κυρίας Αλειφέρη όλοι δεν ζητούσατε αναβολή του θέματος. Τώρα ξαφνικά θέλετε να συζητηθεί το θέμα; Δεν το πήραμε πίσω για να ξεφύγουμε από αυτή την εμπλοκή; Γιατί ένα τόσο σοβαρό θέμα θα ήταν πάρα πολύ καλό να είχε μία ομόφωνη απόφαση, μία ισχυρή απόφαση και με ένα καταστατικό που όλοι θα συμφωνούμε επί αυτού, γι’ αυτό δεν το πήραμε πίσω το θέμα;».

Τελικά μετά από συζήτηση πάνω από μια ώρα, το θέμα αναβλήθηκε για επόμενη συνεδρίαση.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.