3 συλλήψεις και κατάσχεση 11.000 λίτρων οινοπνευματωδών

0

Συνελήφθησαν, σήμερα (10.10.2018), σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τριφυλίας, τρεις  ημεδαποί ηλικίας 25, 27 και 55 ετών, καθώς σε έρευνα σε αποθήκη τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περισσότερα από 11.000 λίτρα οινοπνευματωδών ποτών, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

Ειδικότερα, σήμερα το πρωί, ύστερα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, με τη συνδρομή στελεχών του Τελωνείου Καλαμάτας, πραγματοποίησαν έρευνα σε αποθήκη των ανωτέρω, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τριφυλίας, όπου βρήκαν συνολικά και κατέσχεσαν:

  • 10,150 λίτρα κρασιού και 874 λίτρα τσίπουρου, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι ανάλογοι φόροι και δασμοί,
  • 19 φυσίγγια,
  • γεμιστήρας πιστολιού,
  • 4 μαχαίρια και 1 λόγχη.

Επιπλέον στην κατοχή του 25χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας φορητός πομποδέκτης, τον οποίο κατείχε παράνομα.

Το ύψος των διαφυγόντων δασμών και φόρων, που αναλογεί στις παραπάνω ποσότητες οινοπνευματωδών ποτών, ανέρχεται στις 9.949,96 €, σύμφωνα με το Τελωνείο Καλαμάτας.

Οι συλληφθέντες, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της παράβασης των νομοθεσιών για τον Τελωνειακό Κώδικα, τα όπλα και τις ραδιοσυχνότητες, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας. Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.