200 εκ. € ετησίως από λάδι-ελιά στη Μεσσηνία

0

ΤΟ 4Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΚΑΙ ΕΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Συνεχίστηκε σήμερα για 2η ημέρα στην Καλαμάτα, στο εκθεσιακό συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου “Elite”, το 4ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιόλαδου και Ελιάς, το οποίο έχει καθιερωθεί ήδη ως το σημαντικότερο εκθεσιακό και συνεδριακό γεγονός στον ελαιοκομικό τομέα στη χώρα μας. Με το 4ο Φεστιβάλ, το οποίο ολοκληρώνεται αύριο Κυριακή (18/3/18), προσδοκάται η ανάδειξη, εκτός της χώρας μας η αξία των ιστορικών ποιοτικών προϊόντων του τόπου μας.

Ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλαμάτας Μιχάλης Αντωνόπουλος, στην έναρξη του Φαστιβάλ, την Παρασκευή, αναφέρθηκε στους στόχους του Φεστιβάλ, ενώ ακολούθησαν χαιρετισμοί Αντιπεριφερειαρχών, δημάρχων, Πρόεδροι και εκπρόσωποι φορέων. Όλοι τους αναφέρθηκαν στην σπουδαιότητα τόσο του ελαικολάδου, όσο και της επιτραπέζιας ελιάς, τονίζοντας την αναγκαιότητα στήριξης των προϊόντων αυτών, τα οποία επιφέρουν στη Μεσσηνία έσοδα 200 εκατ. € ετησίως.

Το Φεστιβάλ ελαιόλαδου και ελιάς Καλαμάτας έχει πανελλήνιο χαρακτήρα και αποσκοπεί:

  • Να φέρει σε επαφή όλους τους εμπλεκόμενους στον ελαιοκομικό τομέα (ελαιοπαραγωγούς, ελαιοτριβείς, τυποποιητές, εμπόρους, γεωτεχνικούς, ερευνητικούς φορείς, δημόσιους φορείς) με τις σύγχρονες τάσεις της ελαιοκομίας διεθνώς.
  • Να συμβάλλει στην ανάπτυξη των αναγκαίων συνεργασιών.
  • Να προβάλλει τα τοπικά προϊόντα και ιδιαίτερα τα προϊόντα ονομασίας προέλευσης διεθνώς και του σύγχρονου μάρκετινγκ.

Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει:

  • Συνέδριο με σκοπό την συνάντηση, ενημέρωση και πληροφόρηση όλων των εμπλεκομένων στον τομέα του ελαιολάδου και της ελιάς για τις εξελίξεις σχετικά με τάσεις ελαιοκομίας διεθνώς και του σύγχρονου μάρκετινγκ.
  • Έκθεση ελαιοκομικών προϊόντων, εξοπλισμού και υπηρεσιών σχετικών με τον τομέα της ελαιοκαλλιέργειας, της μεταποίησης και εμπορίας ελιάς και ελαιόλαδου. Ειδικό τμήμα παρουσίασης προϊόντων με βάση την ελιά και το ελαιόλαδο αλλά και gourmet προϊόντα με δυνατότητα πώλησης.
  • Διαγωνισμός ποιότητας εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου. (Πληροφορίες εδώ).
  • Σεμινάρια: Στόχος η επιμόρφωση ελαιοκαλλιεργητών, ελαιοτριβαίων, τυποποιητών, καταναλωτών και επαγγελματιών της εστίασης και του τουρισμού. (Πληροφορίες εδώ).

Το Φεστιβάλ συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, ο Σύλλογος υπέρ των Μεσσηνιακών Προϊόντων ΠΟΠ (ΣΥΜΕΠΟΠ), ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός (ΕΛΓΟ) ΔΗΜΗΤΡΑ και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Καλαμάτας.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου και των σεμιναρίων εδώ.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.