2ήμερο στον Παρνασσό με τους “Περιηγητές Μεσσηνίας”

0

Οι Περιηγητές Μεσσηνίας-Messinian Travellers θα συμμετάσχει στην “Ορειβατική Παρνάσσια Συνάντηση” στις 30 Ιουνίου και 1 Ιουλίου 2018, που διοργανώνει η Επιτροπή Αθλητισμού του Δήμου Λεβαδέων σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών Δαύλειας.

Όσοι επιθυμούν να μετάσχουν θα φιλοξενηθούν στον χώρο του Λαπαθια, με ελεύθερη κατασκήνωση σε ιδανικές συνθήκες (νερό, φως κλπ. μέσα στα έλατα), με δωρεάν φαγητό το βράδυ, πρωινό την επόμενη και επίσης φαγητό το μεσημέρι της Κυριακής στον ίδιο χώρο! Θα πραγματοποιηθούν επίσης παράλληλες εκδηλώσεις.

Τη Κυριακή θα γίνει πεζοπορία με επιλογή δυο διαδρομών. Η μικρή θα πραγματοποιηθεί από την Μονή Ιερουσαλήμ μέχρι τα κανάλια (κυκλική) διάρκειας περίπου 3 1/2 ωρών.

Η δεύτερη διαδρομή μέχρι Κρινο Νερό διάρκειας περίπου 5 ωρών.

Η κατασκήνωση που λειτουργεί στον Λαπαθιά είναι ένας υπέροχος χώρος μέσα στην καρδιά του ελατοδάσους. Ο επισκέπτης, ξεκινώντας από εδώ, μπορεί να θαυμάσει το πλούσιο οικοσύστημα της περιοχής, με τη σπάνια χλωρίδα και πανίδα της.

Μέσα στη Δαύλεια βρίσκεται και άλλος ένας θρησκευτικός χώρος άξιος προσοχής, το μεταβυζαντινό ξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου. Είναι ρυθμού Βασιλικής με τοιχογραφίες του 18ου αιώνα. Επίσης υπάρχουν πολλά σπηλαιολογικά ευρήματα.

Γύρω από τον οικισμό της Δαύλειας υπάρχουν παλιοί νερόμυλοι, που διασώζουν το βασικό τους εξοπλισμό. Δυο αξιόλογα υδροκίνητα συγκροτήματα με νερόμυλους για το άλεσμα σιτηρών, μαντάνια για το χτύπημα των μάλλινων υφασμάτων και μικρές μονάδες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος την περικλείουν.

Το ρολόι του οικισμού Δαύλειας στέκει επιβλητικό από το 1928 κοντά στην είσοδο της κεντρικής πλατείας και σηματοδοτεί την πολιτιστική κληρονομιά της Δαύλειας.

Εξαιρετικά όμορφες είναι οι λιθόκτιστες βρύσες που στολίζουν διάφορα σημεία του χωριού. Οι πιο παλαιές πέτρινες βρύσες είχαν οπωσδήποτε γούρνα, για να πίνουν από εκεί τα ζώα και μασούρι, ένα κομματάκι σωλήνα, για να πίνουν οι άνθρωποι. Ο ταξιδιώτης και σήμερα μπορεί να ξεδιψάσει σε μια από αυτές τις βρύσες με το κρυστάλλινο γάργαρο νερό κατευθείαν από τις πηγές του Παρνασσού.

Για την κράτηση θέσεων μήνυμα στη σελίδα μας “Περιηγητές Μεσσηνίας-Messinian Travellers” ή επικοινωνήστε στα τηλέφωνα: 6947320585 Αργύρης – 6980727203 Ελευθερία

Για την κράτηση θέσεων πρέπει να δοθεί προκαταβολή 30€ το αργότερο ως τις 20 Ιουνίου

Αναχώρηση: Σάββατο πρωί στις 7:00 π.μ. στην πλατεία Όθωνος

Απαραίτητος Εξοπλισμός: Σακίδιο πλάτης, νερό, σνακ, πεζοπορικά μποτάκια, καπέλο, αδιάβροχο-αντιανεμικό, ατομικό φαρμακείο και μια αλλαξιά για το δρόμο της επιστροφής.

Κόστος συμμετοχής: 50€, το οποίο περιλαμβάνει:

  • τη μεταφορά μας προς και από τον προορισμό μας με 20αρι πούλμαν
  • τις διαδρομές
  • τα διόδια

Όροι Συμμέτοχης: Με την δήλωση ενδιαφέροντος ο κάθε συμμετέχων υποχρεούται να προβεί σε ενημέρωση των υπευθύνων για τυχόν προβλήματα υγείας (αλλεργίες, άσθμα, καρδιά, πόνους σε μέση και γόνατα, κρίσεις πανικού κ.α.). Οι συμμετέχοντες αναλαμβάνουν την ευθύνη της ατομικής τους ασφάλειας. Οι υπεύθυνοι συντονιστές έχουν το δικαίωμα να προβούν σε αλλαγές των προγραμματισμένων πορειών αναλόγως των καιρικών συνθηκών ή άλλων παραγόντων.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.