Χρηματοδοτήσεις 88,6 για δίκτυα ύδρευσης

0

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΛ. ΧΑΡΙΤΣΗ

88.6 εκατ. ευρώ θα διατεθούν στους ΟΤΑ για την αναβάθμιση των δικτύων ύδρευσης και τον περιορισμό των διαρροών, όπως ανακοινώθηκε από το Γραφείο του Αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλ. Χαρίτση. Όσον αφορά στη Μεσσηνία, χρηματοδοτούνται η ΔΕΥΑ Καλαμάτας (1.858.140 €), ο Δήμος Πύλου Νέστορος (1.839.057 €) και ο Δήμος Μεσσήνης (1.821.882 €) και αφορούν την εγκατάσταση συστημάτων ελέγχου διαρροών νερού.

Στη σχετική ανακοίνωση του Γραφείου του Αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλ. Χαρίτση αναφέρονται τα εξής:

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της αξιολόγησης και της εξέτασης των ενστάσεων για την δράση  «Αναβάθμιση δικτύων ύδρευσης και περιορισμός διαρροών». Επιλέχθηκαν οι 71 προτάσεις με την υψηλότερη βαθμολογία και συνολικό προϋπολογισμό 88.6 εκατ. ευρώ.

Στρατηγικός στόχος του προγράμματος του ΥΜΕΠΕΡΑΑ (Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη) του ΕΣΠΑ 2014-2020 είναι η διασφάλιση της ορθολογικής διαχείρισης των υδατικών πόρων της χώρας καθώς και η βελτίωση της ποιότητας και της επάρκειας των αποθεμάτων με ταυτόχρονη μείωση των διαρροών.

Πρόσφατα, ο  Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, ενέκρινε την αύξηση της χρηματοδότησης του προγράμματος κατά 58 εκατ. ευρώ.

Με την αύξηση αυτή, η συνολική χρηματοδότηση του προγράμματος ανήλθε στα 88.6 εκατ. ευρώ και ικανοποιεί το σύνολο των ώριμων προτάσεων οι οποίες κατατέθηκαν από Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης Αποχέτευσης και  ΟΤΑ Α΄ βαθμού.

Ακολουθεί ο πίνακας με την τελική κατάταξη και τους δικαιούχους του προγράμματος για την Πελοπόννησο.

Α1

μοιραστειτε το:

Comments are closed.