Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

0

ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΒΑΘΜΙΔΩΝ ΣΤΙΣ 19 ΚΑΙ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Το 8ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας, το οποίο θα διεξαχθεί παράλληλα σε πολλές πόλεις στην Ελλάδα (από 18 έως 21 Απριλίου), υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο, στις 19 και 20 Απριλίου 2018. Συνδιοργανωτής του Φεστιβάλ είναι ο Δήμος Καλαμάτας.

Στο 8ο Μαθητικό θα παρουσιασθούν και εκτεθούν μαθητικά έργα (projects), που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του μαθήματος της Πληροφορικής ή με τη χρήση εργαλείων Πληροφορικής και Διαδικτύου. Πολλά από αυτά είναι πρωτότυπα κα καινοτομικά, ενώ όλα εκφράζουν τα ενδιαφέροντα και τους προβληματισμούς των μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Πρόκειται για έναν θεσμό μη διαγωνιστικό που στοχεύει στην ενίσχυση της δημιουργικότητας των μαθητών, στην ανάδειξη των ψηφιακών, προγραμματιστικών και κατασκευαστικών τους δεξιοτήτων καθώς και στην προβολή των καινοτόμων ιδεών τους στην ευρύτερη κοινωνία. Παράλληλα, θα διεξαχθεί Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για μαθητές.

Το 8ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας θα διεξαχθεί ακόμα στις πόλεις: Άγιος Νικόλαος, Αγρίνιο, Ηράκλειο, Ιωάννινα, Καβάλα, Κέρκυρα, Λάρισα, Μυτιλήνη, Πάτρα Πύργος Ηλείας, Τρίκαλα, Χανιά

μοιραστειτε το:

Comments are closed.