Υποσχέσεις για κρουαζιερόπλοια από το ‘19

0

ΔΟΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Π. ΝΙΚΑ ΧΘΕΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Με αντικείμενο την προσέλκυση κρουαζιεροπλοίων στην Καλαμάτα ο Δήμαρχος Παν. Νίκας συναντήθηκε σήμερα Παρασκευή (4 Μαΐου 2018) στις 11 το πρωί, στον Πειραιά με τρία ηγετικά στελέχη της “Celestyal Cruises”.

Τα στελέχη της εταιρείας αφού παραδέχτηκαν ότι η Καλαμάτα είναι ελκυστική και οι επισκέπτες χαίρονται την πόλη και τις ομορφιές της, χωρίς να έχουν διατυπώσει κάποιο παράπονο, υποσχέθηκαν στο δήμαρχο ότι από την περίοδο 2019/2020, η εταιρεία θα εντάξει το λιμάνι της μεσσηνιακής πρωτεύουσας στους σταθμούς κρουαζιέρας, σημειώνοντας πως για το 2018 έχει δοθεί απόλυτη προτεραιότητα στο Αιγαίο. Τονίσθηκε, επίσης, ότι θα πρέπει να γίνουν προσπάθειες για προσέλκυση κρουαζιεροπλοίων από την Ιταλία, καθώς η Καλαμάτα βρίσκεται στην πορεία τους και μπορεί να είναι ενδιάμεσος σταθμός.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος επισκέφθηκε το Υπουργείο Εσωτερικών, όπου είχε συζήτηση με στελέχη του για το πρόγραμμα “Φιλόδημος” (έκδοση προσκλήσεων για την υπαγωγή έργων σε χρηματοδότηση), το νομοσχέδιο “Κλεισθένης” κ.λπ.

Επίσης, ο Π. Νίκας επισκέφθηκε το γραφείο του Υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη και παρέδωσε τη μελέτη ανακατασκευής του ταρτάν στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας, όπως έχει συμφωνηθεί, προκειμένου το έργο να χρηματοδοτηθεί από το αρμόδιο Υπουργείο.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.