Το 4ο Φεστιβάλ Ελαιόλαδου και Ελιάς

0

ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 16 ΕΩΣ ΤΙΣ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιόλαδου και Ελιάς στην Καλαμάτα, έχει καθιερωθεί ήδη ως το σημαντικότερο εκθεσιακό και συνεδριακό γεγονός στον ελαιοκομικό τομέα στη χώρα μας. Η 4η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στο εκθεσιακό συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου “Elite”, από την Παρασκευή έως την Κυριακή (16 – 18 Μαρτίου 2018).

Με το 4ο Φεστιβάλ, προσδοκάται η ανάδειξη, εκτός της χώρας μας η αξία των ιστορικών ποιοτικών προϊόντων του τόπου μας. Την προσπάθεια στηρίζουν σαν συνδιοργανωτές η Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, ο Σύλλογος υπέρ των Μεσσηνιακών Προϊόντων ΠΟΠ (ΣΥΜΕΠΟΠ), ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός (ΕΛΓΟ) ΔΗΜΗΤΡΑ και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Καλαμάτας.

Το Φεστιβάλ ελαιόλαδου και ελιάς Καλαμάτας έχει πανελλήνιο χαρακτήρα και αποσκοπεί:

 • Να φέρει σε επαφή όλους τους εμπλεκόμενους στον ελαιοκομικό τομέα (ελαιοπαραγωγούς, ελαιοτριβείς, τυποποιητές, εμπόρους, γεωτεχνικούς, ερευνητικούς φορείς, δημόσιους φορείς) με τις σύγχρονες τάσεις της ελαιοκομίας διεθνώς.
 • Να συμβάλλει στην ανάπτυξη των αναγκαίων συνεργασιών.
 • Να προβάλλει τα τοπικά προϊόντα και ιδιαίτερα τα προϊόντα ονομασίας προέλευσης διεθνώς και του σύγχρονου μάρκετινγκ.

Το Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει:

 • Συνέδριο με σκοπό την συνάντηση, ενημέρωση και πληροφόρηση όλων των εμπλεκομένων στον τομέα του ελαιολάδου και της ελιάς για τις εξελίξεις σχετικά με τάσεις ελαιοκομίας διεθνώς και του σύγχρονου μάρκετινγκ.
 • Έκθεση ελαιοκομικών προϊόντων, εξοπλισμού και υπηρεσιών σχετικών με τον τομέα της ελαιοκαλλιέργειας, της μεταποίησης και εμπορίας ελιάς και ελαιόλαδου. Ειδικό τμήμα παρουσίασης προϊόντων με βάση την ελιά και το ελαιόλαδο αλλά και gourmet προϊόντα με δυνατότητα πώλησης.
 • Διαγωνισμός ποιότητας εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου. H μαζική συμμετοχή στον Διαγωνισμό θα συμβάλλει στην δημιουργία μιας βιτρίνας ποιότητας του μεσσηνιακού λαδιού ενισχύοντας έτσι την προβολή του μεσσηνιακού βιομηχανικού συστήματος αξιοποίησης του ελαιολάδου μας. Βιτρίνας ποιότητας και επιβεβαίωσης της ύπαρξης ενός σημαντικού μεσσηνιακού δυναμικού ελαιουργίας και εμπορίας. (Πληροφορίες εδώ).
 • Σεμινάρια: Στόχος η επιμόρφωση ελαιοκαλλιεργητών, ελαιοτριβαίων, τυποποιητών, καταναλωτών και επαγγελματιών της εστίασης και του τουρισμού. (Πληροφορίες εδώ).

elaiolado fest 18

Στην έκθεση μπορούν να συμμετάσχουν επιχειρήσεις με προϊόντα λαδιού και ελιάς αλλά και επιχειρήσεις με προϊόντα και υπηρεσίες γύρω από το ελαιόλαδο και την ελιά.

Για τους επαγγελματίες του τομέα του ελαιολάδου και της ελιάς, το Φεστιβάλ επιδιώκει να καθιερωθεί ως τόπος συνάντησης, επιμόρφωσης και πληροφόρησης όλων των εμπλεκομένων σχετικά με:

 • Τις εξελίξεις στον τομέα της παραγωγής,
 • Των μηχανημάτων, του εξοπλισμού, των νέων τεχνολογιών,
 • Της νέας νομοθεσίας, της τυποποίησης, της προώθησης, της υγιεινής και της ασφάλειας του λαδιού και της ελιάς,
 • Τις νέες τάσεις και προοπτικές στον τομέα σε διεθνές επίπεδο.

Για τους καταναλωτές είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να γνωρίσουν τις ποικιλίες ελαιόλαδου και ελιάς που παράγονται στην Ελλάδα και προϊόντα που βασίζονται σ΄ αυτά, όπως πάστες ελιάς, λαδόξιδα κ.λ.π.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου εδώ.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.