«Τους προέδρους των ομάδων απασχολούν μόνο τα κέρδη»

0

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Π. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑ (ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ) «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ»

Ο Πέτρος Κωνσταντινέας, βουλευτής Μεσσινίας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην διεθνής διαιτητής, μίλησε στον Ραδιοφωνικό Σταθμό «Στο Κόκκινο» και τον δημοσιογράφο Κώστα Σαββόπουλο για το ποια είναι η κατάσταση σήμερα στο ποδόσφαιρο και για το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός δήλωσε ξεκάθαρα ότι δεν τον πτοεί το πολιτικό κόστος της απόφασης για την διακοπή του πρωταθλήματος μετά τα όσα συνέβησαν την περασμένη Κυριακή στον αγώνα του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ στο γήπεδο της Τούμπας.

Ο βουλευτής εξήγησε ότι η κυβέρνηση δεν σχετίζεται με παράγοντες, πήρε μεν την απόφαση της διακοπής του πρωταθλήματος εντούτοις σκέφτεται φυσικά και τους εργαζόμενους, ολόκληρο τον κύκλο των εργασιών που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο.

Όμως, όπως τόνισε, το άγχος των παραγόντων, των προέδρων και των πολυμετόχων δεν είναι ακριβώς αυτό. Δεν τους απασχολεί το ποδόσφαιρο, σημείωσε, τους ενδιαφέρουν μόνο τα 30 εκατ. ευρώ του Champions League, τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τα άλλα κέρδη από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Δυστυχώς έτσι έχει δομηθεί το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, είπε ο κ. Κωνσταντινέας, σε αντίθεση με το εξωτερικό που σχεδόν δεν γνωρίζουμε ποιοι είναι οι ιδιοκτήτες των ομάδων.

Στην Ελλάδα υπάρχει δομικό θέμα. Οι πρόεδροι των ΠΑΕ παίρνουν ομάδες για να χρησιμοποιούν τον κόσμο, τους οπαδούς και να τον κατεβάζουν στον δρόμο – στο όνομα του προέδρου – για να εκβιάζουν κυβερνήσεις για τις δικές τους δουλειές. Ενώ φυσικά παίρνουν και τηλεοπτικές άδειες και όλα αυτά τα χρησιμοποιούν ως μέτρο πίεσης για τις επιχειρήσεις τους.

Πηγή: «Στο Κόκκινο»

μοιραστειτε το:

Comments are closed.