“Τουριστικό και με ΣΔΙΤ το λιμάνι της Καλαμάτας”

0

ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΙΚΑ ΣΤΟΝ ΥΠ. ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής επισκέφθηκε, σήμερα Πέμπτη 26 Απριλίου 2018 το Δημαρχείο και συναντήθηκε με το Δήμαρχο -παρουσία Αντιδημάρχων και άλλων αιρετών του Δήμου Καλαμάτας- ο οποίος διατύπωσε την πρόταση το λιμάνι να έχει κυρίως τουριστικό χαρακτήρα (μεγάλα γιοτ), προσθέτοντας πως ο Δήμος δε διαφωνεί για είσοδο ιδιωτών με τη διαδικασία ΣΔΙΤ για την ανάπτυξη του λιμανιού.

Ο υπουργός, που συνοδευόταν από τον βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρο Κωνσταντινέα, δήλωσε ότι ο νέος νόμος 4504, οι ερμηνευτικές του εγκύκλιοι και νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου απελευθερώνουν τον χώρο των τουριστικών mega yachts με σημαίες τρίτων χωρών.

Μετά τα εθιμοτυπικά, ο υπουργός ανταποκρινόμενος στο αίτημα του Δήμου Καλαμάτας να του παραχωρηθεί, κατά χρήση, έκταση 49 στρεμμάτων στη Δυτική Παραλία, επικοινώνησε με το Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας Αθανάσιο Δημάκη και ορίσθηκε συνάντηση αυτού και του Δημάρχου για τις 14 Μαΐου 2018.

Ακόμα, ο Δήμαρχος κάλεσε στο γραφείο έναν εκπρόσωπο των πρώην εργαζομένων της εταιρείας Ecowaste (διαχείριση απορριμμάτων στη “Μαραθόλακκα), που διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους και ενημέρωσε τον Υπουργό για τη δυστοκία όσον αφορά στην πληρωμή τους. Ο κ. Κουρουμπλής υποσχέθηκε να παρέμβει στο Ελεγκτικό Συνέδριο προς διευθέτηση του ζητήματος.

kouroumplis Nikas 2

Κατά την επίσκεψη του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο Δήμαρχος εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη του Υπουργού, διότι – όπως ανέφερε – «όποτε έχουμε ζητήσει τη συνδρομή του και τη βοήθεια του, μας την έχει παράσχει απλόχερα. Τον έχω επισκεφθεί στο γραφείο του, έχω καταθέσει αιτήματα, έχει δώσει λύσεις, έχει νοιαστεί προσωπικά για την Καλαμάτα και τα θέματα, τα οποία συνδέονται με το Υπουργείο του. Τον ευχαριστώ δημόσια γι” αυτή την προσπάθεια, την οποίαν έχει καταβάλει και για την πόλη μας και για την περιοχή μας», σημείωσε δε ότι «υπάρχουν διάφορα ζητήματα και προβλήματα προς επίλυση. Είμαι βέβαιος ότι, με τη συνεργασία και τη συνδρομή του, όλα αυτά θα διευθετηθούν».

Ο κ. Νίκας υπενθύμισε ακόμα στον Υπουργό ότι «η Καλαμάτα αναπτύχθηκε ως πόλη από το λιμάνι της, το οποίο κατασκευάστηκε πριν από 120 χρόνια περίπου, ένα μεγάλο τεχνητό λιμάνι, που μετά τις αλλαγές σε επίπεδο συγκοινωνίας είναι ένα λιμάνι άδειο σήμερα και είναι κρίμα. Είναι ένα λιμάνι, του οποίου οι υποδομές έχουν απαξιωθεί και πρέπει να βρούμε τρόπο ανασυγκρότησής του και, επιπλέον, προσδιορισμού του χαρακτήρα του».

Ο Δήμαρχος ευχήθηκε στον Π. Κουρουμπλή καλή επιτυχία, τονίζοντας ότι ο Υπουργός είναι επικεφαλής και του Λιμενικού Σώματος, της υπηρεσίας που μάχεται στα ανατολικά σύνορα της χώρας και δηλώνοντας τη συμπαράστασή του στο έργο του Λιμενικού.

Ο κ. Νίκας εξέφρασε, επίσης, ευχαριστίες για τη συνεργασία και προς το Γενικό Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Χρήστο Λαμπρίδη.

Ακολούθως, ο Π. Κουρουμπλής ευχαρίστησε το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, τονίζοντας ότι σε όποιες θέσεις και αν βρέθηκε (Υπουργεία Εσωτερικών, Υγείας και Ναυτιλίας), υπήρξε μία εξαιρετική συνεργασία, η οποία βασίζεται στο αίσθημα της εμπιστοσύνης.

Ο Π. Νίκας προσέφερε στον Π. Κουρουμπλή ένα αντίγραφο της Προειδοποιήσεως της Μεσσηνιακής Γερουσίας προς τας Ευρωπαϊκάς Αυλάς, ένα γλυπτό, που απεικονίζει λεπτομέρεια της σφραγίδας της Μεσσηνιακής Γερουσίας και φέρει το «ριζωμένο σταυρό» και τις λέξεις «Πατρίς και δικαίωμα», καθώς και τοπικά προϊόντα.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.