Τι συζήτησε και αποφάσισε το Δ.Σ. Καλαμάτας

0

Ανήμερα την εορτή του Αγίου Πνεύματος, στις 28 Μαΐου 2018 , μετά τη Θεία Λειτουργία που θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος, ο Καθηγητής και Ακαδημαϊκός Απόστολος Γεωργιάδης θα ανακηρυχθεί Επίτιμος Δημότης του Δήμου Καλαμάτας στο ιστορικό Δημαρχείο. Αυτό αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας κατά τη χθεσινή (3/5/18) συνεδρίασή του στη διάρκεια της οποίας πάρθηκαν ακόμα οι εξής αποφάσεις:

Εγκρίθηκε η τροποποίηση του Κανονισμού Λειτουργίας των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και η επέκταση του ωραρίου απασχόλησης του Συντονιστή ΚΔΑΠ. Τα ΚΔΑΠ θα λειτουργούν, πλέον, από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 4 μ.μ. έως τις 10 μ.μ., προκειμένου τα παιδιά να μην μένουν απροστάτευτα μέχρι να τα παραλάβουν  οι γονείς τους και να απασχολούνται δημιουργικά από τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στα ΚΔΑΠ. Εξαιτίας της τροποποίησης αυτής, θα προκύψουν ανάγκες σε επιπλέον εκπαιδευτικούς και αυτοί θα προσληφθούν με τη γνωστή διαδικασία.

Πρόσληψη 10 ναυαγωστών για ένα τρίμηνο

Το Δ.Σ. αποφάσισε να προσληφθούν 10 ναυαγοσώστες, για τρεις μήνες, για την προστασία των λουομένων στο παραθαλάσσιο μέτωπο του Δήμου, σύμφωνα με τις διαδικασίες που ίσχυσαν και τα προηγούμενα χρόνια.

Ακόμα συζητήθηκε το θέμα της θέσπισης του νέου τρόπου λειτουργίας των Νηπιαγωγείων, όπου εντάσσονται πλέον, τα νήπια, τα οποία πήγαιναν σε Παιδικούς Σταθμούς. Όπως αναφέρθηκε, εκτιμάται ότι θα φύγουν περίπου 200 παιδιά από τους Παιδικούς Σταθμούς, που σημαίνει ότι θα προκύψει πρόβλημα για τους εργαζομένους σε αυτούς. Ο Δήμος προχωρεί στη λειτουργία δύο Βρεφικών Σταθμών σε πρώτη φάση και συνολικά έξι, οι οποίοι θα λειτουργούν εντός των Παιδικών Σταθμών, με στόχο ο Δήμος Καλαμάτας να πάρει όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα από το ΕΣΠΑ και να κρατήσει τις θέσεις εργασίας και, ει δυνατόν, να τις αυξήσει.

Η 7η Ανθοκομικής Έκθεσης στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων

anthokomiki ekthesi

Εγκρίθηκε η διοργάνωση της 7ης Ανθοκομικής Έκθεσης στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, από 18 έως 28 Μαΐου 2018, η διάθεση πίστωσης για την κάλυψη των δαπανών και η ανάθεση της διοργάνωσης σε εταιρεία. Σημειώνεται ότι η μόνη υποχρέωση των επαγγελματιών που θα μετάσχουν σε αυτήν είναι να συμβάλουν με τη δωρεά στο Δήμο ορισμένων ειδών. Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν περιβαλλοντικές εκδηλώσεις, παρουσίαση ανθοδετικής από το ΤΕΙ, βιωματικά εργαστήρια και εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές, καθώς και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Ο χώρος του Πάρκου προετοιμάζεται, καθώς αντικαθίστανται στα βαγόνια φθαρμένα ξύλινα και μεταλλικά στοιχεία, ενώ θα γίνει και σχετική αποκατάσταση του φωτισμού. Σημειώνεται ότι υπάρχει εργολαβία για την πλήρη αποκατάσταση του φωτισμού και, μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, το Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων θα έχει διαφορετική εικόνα όσον αφορά στο φωτισμό.

Αναζήτηση ιδιώτη για τη διαχείριση των ανεπιτήρητων ζώων

Το Σώμα ενέκρινε την ανάθεση σε ιδιώτη της διαχείρισης ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων στον Ταΰγετο και την επανασύσταση τριμελούς επιτροπής παρακολούθησης του προγράμματος διαχείρισης ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων.

Ο Δήμος δεν έχει τα μέσα για να ελέγξει τα ζώα (δε διαθέτει στάβλο, δεν έχει μηχανισμό για να τα αναισθητοποιεί και να τα συλλαμβάνει). Για την επίλυση του ζητήματος, ο Δήμος, καθώς έχει καταφύγει σε Κρατικές Υπηρεσίες και έχουν πραγματοποιηθεί συσκέψεις στο γραφείο του Εισαγγελέα, χωρίς δυστυχώς, να υπάρξει αποτέλεσμα, προχωρεί πλέον σε αναζήτηση ιδιώτη, προκειμένου να του αναθέσει το συγκεκριμένο έργο.

Η διαδρομή του ανοικτού τουριστικού λεωφορείου 

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τη διαδρομή τουριστικού λεωφορείου ανοικτού τύπου ως εξής: αφετηρία Ψαρών (στη συμβολή με τη Λυκούργου) – Αναλήψεως – Τσαμαδού – Ναυαρίνου – Μάνης – Λακωνικής – Β. Γεωργίου – Φραντζή – Κεφάλα – Αρτέμιδος – 23ης Μαρτίου – Υπαπαντής – Χρυσοστόμου Θέμελη – Φάριος – Μητρ. Μελετίου – Υπαπαντής – 23ης Μαρτίου – Νέδοντος – Κροντήρη – Αριστομένους – Μακεδονίας – αφετηρία Ψαρών.

Η απόφαση αυτή συνδέεται με την εκτίμηση ότι θα αυξηθεί ο τουρισμός και πως το ανοιχτό λεωφορείο θα είναι μία διέξοδος περιήγησης για τον τουρίστα. Υπάρχει, επίσης, η εκτίμηση ότι το καλοκαίρι θα υπάρχει και τουριστικό τρενάκι, σε μικρότερη διαδρομή, τρενάκι το οποίο λειτουργεί σε κάθε τουριστική πόλη.

Ανακύκλωση αδρανών υλικών και επεξεργασία Αστικών Στερεών Αποβλήτων

Επικαιροποιείται η σύμβαση με το συλλογικό σύστημα «Ανακύκλωση αδρανών Νότιας Ελλάδας» για τη διαχείριση αποβλήτων εκσκαφών και κατεδαφίσεων. Υπάρχει μία εταιρεία διαχείρισης μπάζων στη Μάνη, άλλη μία αδειοδοτήθηκε στην περιοχή του Μελιγαλά. Το παραστατικό στοιχείο παράδοσης των μπάζων είναι προαπαιτούμενο και οι εργολαβίες στο Δήμο κινούνται κατά τον ίδιο τρόπο.

Το Σώμα ενέκρινε το 1ου πρωτοκόλλου παραλαβής των εργασιών της σύμβασης για τη «Λειτουργία κινητής μονάδας επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων (ΑΣΑ)» και στην παραλαβή των παρασχεθεισών υπηρεσιών για το μήνα Μάρτιο 2018, ήτοι την επεξεργασία 2.388,81 τόνων απορριμμάτων. Θα ακολουθήσει η πρώτη πληρωμή της αναδόχου «Ηλέκτωρ».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.