Τι αποφάσισε το Δ.Σ. Καλαμάτας

0

Τη χορήγηση χρηματικού βοηθήματος 3.000 € στην οικογένεια, της οποίας η κατοικία – στην οδό Μιχάλου, ανατολικά του Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου – καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά, ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας στη χθεσινή (14/6/18) συνεδρίασή του. Σημειώνεται πως υπάλληλοι της Διεύθυνσης Πρόνοιας του Δήμου Καλαμάτας επισκέφθηκαν την τετραμελή οικογένεια, η οποία θα έχει υποστήριξη από το Δήμο Καλαμάτας και με άλλες μορφές, π.χ. από το Δημοτικό Παντοπωλείο.

Ακόμα αποφασίστηκε ο Δήμος Καλαμάτας θα δεχθεί στη Νομική Υπηρεσία του ασκούμενους δικηγόρους, για χρονική διάρκεια έως 6 μήνες, με δυνατότητα παράτασης για άλλους 6 μήνες. Οι θέσεις ασκουμένων δικηγόρων καθορίσθηκαν σε 3 και αυτοί θα επιλεγούν με κλήρωση. Η απόφαση ελήφθη σε συνέχεια σχετικού αιτήματος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας.

Το Σώμα ενέκρινε την πρόσληψη ειδικού προσωπικού, διαφόρων ειδικοτήτων, για τις ανάγκες λειτουργίας της κατασκήνωσης Αγίας Μαρίνας, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (έως 3 μήνες).

Ειδικότερα, θα προσληφθούν ένας συντονιστής, δύο επιμελητές-τριες, δύο ειδικοί συνεργάτες – ψυχαγωγοί, δύο ειδικοί συνεργάτες – χειροτεχνίας, δύο γυμναστές-τριες, δέκα ομαδάρχες-χισσες, ένας διαχειριστής, ένας βοηθός διαχειριστής, ένας αποθηκάριος, ένας γιατρός, ένας νοσοκόμος-α, ένας μάγειρας-ισσα, ένας βοηθός μάγειρα, τρεις εργάτες, τρεις εργάτριες, ένας προσωπικό καθαριότητας, ένας φύλακας, ένας ειδικός τεχνίτης.

Ακόμα εγκρίθηκε η απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, για τον καθορισμό της υπ” αριθμόν 7 αστικής γραμμής λεωφορείου «Filoxenia – Μικρά Μαντίνεια», της αφετηρίας, της διαδρομής, των στάσεων και του τέρματος. (Δείτε εδώ).

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε επίσης αποφάσεις της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για:

  • επέκταση της εφαρμογής του μέτρου της δωρεάν ελεγχόμενης στάθμευσης κάθε Σάββατο στο νότιο πάρκινγκ της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας,
  • Καθορισμού χώρων στάθμευσης οχημάτων Δημοσίων Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Ν.Π.Δ.Δ.
  • Λήξη της ισχύος όλων των παραχωρημένων αποκλειστικών θέσεων στάθμευσης οχημάτων ΑΜΕΑ την 31η Δεκεμβρίου 2018 και η εκ νέου προσκόμιση από τους ενδιαφερόμενους των απαιτουμένων δικαιολογητικών για την επανεξέτασή τους, (Δείτε και για τις τρεις περιπτώσεις εδώ).

Το Σώμα ενέκρινε το πρακτικό κλήρωσης, από την οποία προέκυψε ότι το κυλικείο του κτηρίου Γ΄ (εκείνου όπου θα στεγασθούν η ΔΕΥΑΚ και ο Σύνδεσμος Ύδρευσης) στο συγκρότημα του νέου Δημαρχείου θα είναι εκείνο που θα παραχωρείται σε ειδικές κατηγορίες ατόμων. Επίσης, εγκρίθηκε η διενέργεια δημοπρασίας για το κυλικείο του κτηρίου Α΄, δηλαδή του κεντρικού κτηρίου του νέου διοικητικού κέντρου του Δήμου. Η Οικονομική Επιτροπή θα καταρτίσει τους όρους, το τίμημα και την ημερομηνία του διαγωνισμού.

Τέλος, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Υ.Α.Κ., για μείωση της τιμής τοποθέτησης νέων υδρομέτρων ½ ίντσας, ως εξής:

  • Στη Δημοτική Κοινότητα Καλαμάτας, από 379,83 ευρώ σε 250 ευρώ (πλέον ΦΠΑ).
  • Στις ΔΕ Άριος, Αρφαρών, Θουρίας και Καλαμάτας εκτός πόλης, από 344,96 ευρώ σε 220 ευρώ (πλέον ΦΠΑ).
μοιραστειτε το:

Comments are closed.