Τα παράπονα του Δημάρχου για τον Περιφερειάρχη

0

Το παράπονό του ότι η Καλαμάτα δεν ενισχύθηκε στον “ούτε στο ελάχιστο από τον Περιφερειάρχη και την Περιφέρεια Πελοποννήσου” στον τομέα του πολιτισμού εξέφρασε με (προεκλογικό του) σποτάκι ο δήμαρχος Καλαμάτας και υποψήφιος Περιφερειάρχης Παν. Νίκας, καταγγέλλοντας ότι “εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ξοδεύονται κάθε χρόνο και στους πέντε νομούς για ενίσχυση πολιτιστικών δραστηριοτήτων, οι περισσότερες από τις οποίες είναι αμφιβόλου ποιότητας”, με κριτήρια “ρουσφετολογικά, λαϊκίστικα” και “με στόχο την πολιτική ανταπόδοση για την ψήφο”.

Ο κ. Νίκας υποστηρίζει στο σποτάκι του ότι όλες οι δαπάνες για τον πολιτισμό στην Καλαμάτα προήλθαν “από το δημοτικό προϋπολογισμό, από τους δημότες και από τους πολλούς και σπουδαίους χορηγούς μας”, ξεχνώντας  παντελώς τις κρατικές χρηματοδοτήσεις που δόθηκαν για τον πολιτισμό στην Καλαμάτα, όλα αυτά τα χρόνια που είναι δήμαρχος.

 

Στη δήλωσή του, στο σποτάκι που την ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο κ. Νίκας αναφέρει:

“Ξέρετε ποιο είναι το παράπονό μου; Ότι στην πόλη του πολιτισμού, με τις σπουδαίες σχολές που υπηρετούν την τέχνη, τις δημοτικές σχολές, με το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού, με τη Διεθνή Συνάντηση Χορωδιών, με την προσπάθεια για την πολιτιστική πρωτεύουσα, δεν ενισχυθήκαμε ούτε στο ελάχιστο από τον Περιφερειάρχη και την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Όλα στηρίχθηκαν από το δημοτικό προϋπολογισμό, από τους δημότες και από τους πολλούς και σπουδαίους χορηγούς μας. Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ξοδεύονται κάθε χρόνο και στους πέντε νομούς για ενίσχυση πολιτιστικών δραστηριοτήτων, οι περισσότερες από τις οποίες είναι αμφιβόλου ποιότητας. Δίδονται χρήματα ρουσφετολογικά, λαϊκίστικα, με στόχο την πολιτική ανταπόδοση για την ψήφο.

Όλα αυτά πρέπει να αλλάξουν! Να ενισχυθούν πολιτιστικές εκδηλώσεις ποιότητας από όπου κι αν προέρχονται. Από οποιοδήποτε δήμο και αν προέρχονται, να υποστηριχθούν οικονομικά. Τα χρήματα για τον πολιτισμό αν επενδυθούν σωστά ξαναγυρίζουν πίσω και συμβάλλουν στη γενικότερη ανάπτυξη και την προβολή του τόπου μας”.

Δείτε το video εδώ 

μοιραστειτε το:

Comments are closed.