Τα “Παλιάμπελα” στον Π.Σ. “Η Καλαμάτα”

0

Η χρήση τμήματος των αθλητικών εγκαταστάσεων στη θέση “Παλιάμπελα” της Καλαμάτας, συνολικής επιφανείας 8.232,07 τετρ. μέτρων, παραχωρήθηκε δωρεάν στον Ποδοσφαιρικό Σύλλογο “Η Καλαμάτα” ως χώρος άθλησης – προπονητήριο.

Η διάρκεια της σύμβασης για το ποδοσφαιρικό γήπεδο που παραχώρησε κατά χρήση ο Δήμος Καλαμάτας στην ομάδα της “Καλαμάτας” είναι 15 χρόνια και το σχετικό χρησιδάνειο υπέγραψαν την Πέμπτη 10 Μαΐου 2018, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας και ο Πρόεδρος της ομάδας Γιάννης Σταματογιαννόπουλος.

Ο Δήμαρχος ανέφερε, πριν την υπογραφή της σύμβασης, ότι ο Δήμος προέκρινε να βάλει χόρτο στο συγκεκριμένο γήπεδο γιατί η ομάδα της “Καλαμάτας”, με τους υψηλούς στόχους που έχει, πρέπει να διαθέτει γήπεδο με φυσικό χορτάρι και όχι πλαστικό. Είπε, ακόμη, πως πολύ σύντομα θα κατασκευαστούν εκεί αποδυτήρια, λουτήρες και γενικά όλες οι βοηθητικές εγκαταστάσεις, αλλά και εξέδρες προσθέτοντας πως όλα θα κατασκευασθούν από το Δήμο, ενδεχομένως και μέσα στο 2018. Είπε δε ότι όλα αυτά θα περιληφθούν σε έργο, μαζί με τις εξέδρες του γηπέδου Δυτικής Παραλίας, τον ηλεκτροφωτισμό στο γήπεδο Ασπροχώματος, Το έργο βρίσκεται σε διαδικασία δημοπράτησης.

paliampela symfwnia

Ο Π. Νίκας τόνισε πως «οτιδήποτε αφορά σε βαριά συντήρηση και κατασκευή, θα γίνεται από το Δήμο. (…) Εμείς είμαστε δίπλα σας και για ό,τι θέλετε θα σας βοηθάει ο Δήμος».

Ο Δήμαρχος έκανε γνωστό πως ο Δήμος Καλαμάτας είναι έτοιμος να δημοπρατήσει και την ολοκλήρωση του γηπέδου του Απόλλωνα, προσθέτοντας ότι «όσο περισσότερα γήπεδα έχουμε, τόσο περισσότερο θα αυξάνει ο ανταγωνισμός, τόσο περισσότερο θα έχουμε παιδιά, τα οποία θα μπορούν και να αναδεικνύονται και να παίζουν».

Τέλος, επεσήμανε πως ο χώρος γύρω από το προπονητήριο στα “Παλιάμπελα” ανήκει στο Δήμο Καλαμάτας, είναι πολύ μεγάλος και θα δημιουργηθούν και γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ ανατολικά του γηπέδου ποδοσφαίρου, καθώς και χώρος στον οποίον οι αθλούμενοι θα μπορούν να κάνουν ζέσταμα.

Ο Πρόεδρος της ομάδας Γιάννης Σταματογιαννόπουλος μετέφερε στο Δήμαρχο «ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους της Διοίκησης της Καλαμάτας και του μεγαλομέτοχου της ομάδας Αγαθοκλή Χριστόπουλου», επισημαίνοντας ότι το προπονητήριο είναι αναγκαίο και θα βοηθήσει πάρα πολύ την προσπάθεια της Καλαμάτας.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.