“Τα παιδιά της χορωδίας”

0

ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ ΑΠΟ ΤΗ “ΝΕΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ”

Την ταινία “Tα παιδιά της χορωδίας ” (Les choristes), προβάλει η “Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας” αύριο Πέμπτη (08/11/2018), για τα 10 χρόνια σπουδαίας παρουσίας των Παιδικών Χωριών SOS στην Καλαμάτα.

Σκηνοθεσία: Christophe Barratier. Παίζουν: Gérard Jugnot, François Berléand, Jean-Baptiste Maunier.
Η ταινία, του 2004, διάρκειας 97 λεπτών, θα προβληθεί στο αμφιθέατρο “Θ. Αγγελόπουλος” του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, με ώρα έναρξης τις 9:30 το βράδυ. Είσοδος: 4 ευρώ και ελευθέρας για νέους κάτω των 18 ετών.
Η ΥΠΟΘΕΣΗ
Βρισκόμαστε στο 1948. Ο Κλεμέντ, ένας άνεργος δάσκαλος μουσικής, βρίσκει δουλειά ως επιτηρητής σ’ ένα σωφρονιστικό οικοτροφείο ανηλίκων. Εκεί θα αφυπνιστεί, καθώς η επαφή του με τη σκληρή πραγματικότητα των μαθητών και τις αυστηρότατες μεθόδους του διευθυντή του οικοτροφείου θα τον αναγκάσουν να αναζητήσει διαφορετικούς διαύλους επικοινωνίας με τα παιδιά. Ο Κλεμέντ θα προσπαθήσει να τα εμπνεύσει της Τέχνης και ειδικότερα, της Μουσικής.
Η ταινία αποτελεί άλλη μία απόδειξη της επίδρασης που μπορεί να έχει η Μουσική σε κάθε ψυχή, ειδικότερα σε αυτές των ατίθασων μαθητών. Η απόγνωσή τους και η σκληρή τους προσπάθεια, τα μυστικά και οι απολαυστικές φάρσες, αποτελούν το όχημα που θα φέρει το θεατή ακόμη πιο κοντά στην αντίληψη πως μέσω της Τέχνης μπορούν να συμβούν τα πραγματικά θαύματα της ζωής.
Το φιλμ ανάμεσα σε πολλές διακρίσεις υπήρξε και υποψήφιο για δύο Όσκαρ (2005), αυτά του τραγουδιού και της καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας. Η προβολή αφιερώνεται στα 10 χρόνια σπουδαίας παρουσίας των Παιδικών Χωριών SOS στην Καλαμάτα
μοιραστειτε το:

Comments are closed.