Τατούλης: Σιδηρόδρομος για τουρισμό

0

ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΕ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Το σχέδιο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, προβλέπει την επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου ως τουριστικού με τη λογική της κρουαζιέρας, ως συγκοινωνιακού και ως μεταφορικού όπου είναι βιώσιμο.

Αυτό τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου στο Ναύπλιο σήμερα Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018, απαντώντας σε σχετική επερώτηση της Περιφερειακής Συμβούλου Δήμητρας Λυμπεροπούλου, σημειώνοντας: «Διεκδικούμε την αρμοδιότητα ώστε μαζί με τους Δήμους και τους φορείς του ΟΣΕ να προκηρύξουμε διαγωνισμό με Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου για την επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο»

Την επερώτηση είχε καταθέσει η επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού «Πελοπόννησος Οικολογική» Δήμητρα Λυμπεροπούλου, με θέμα «Ποιες πρωτοβουλίες προτίθεται να πάρει η Περιφερειακή αρχή Πελοποννήσου στην  προσπάθεια διεκδίκησης της έναρξης δρομολογίων Τρένου στη γραμμή Κόρινθος – Μυκήνες – Άργος – Ναύπλιο».

Όπως είπε ο κ. Τατούλης, «έχουμε έτοιμο σχέδιο, έτοιμο χρηματοδοτικό εργαλείο και έχουμε αποδείξει την αξιοπιστία και τη συνέπειά μας στο στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου», σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι «πριν από μερικά χρόνια διοργανώσαμε διεθνές συνέδριο για το λόγο αυτό στο Πολυτεχνείο της Ζυρίχης, τον πιο έγκριτο φορέα για το θέμα αυτό, με τη συμμετοχή στελεχών του ΟΣΕ και του Υπουργείου Υποδομών. Δυστυχώς όμως το Υπουργείο δεν τήρησε τις δεσμεύσεις του κλονίζοντας την αξιοπιστία του».

Καταλήγοντας ο κ. Τατούλης είπε: «Λίγες μέρες πριν παρουσιάσαμε στον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Παγκόσμιου Φόρουμ Τουρισμού της Λουκέρνης κ. Martin Barth το σχέδιό μας, ο οποίος έμεινε έκπληκτος από το σχεδιασμό μας και αυτά που έχουμε πετύχει».

  • Διαβάστε εδώ την επερώτηση της Δήμητρας Λυμπεροπούλου
μοιραστειτε το:

Comments are closed.