Τατούλης: Θετική η πρωτοβουλία Τσίπρα

0

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ

Θετική -και μάλιστα ομόφωνα- χαρακτήρισε η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου την πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού για τη διοργάνωση περιφερειακών αναπτυξιακών συνεδρίων.

Η Εκτελεστική Επιτροπή συνεδρίασε μετά από πρόσκληση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη ενόψει του Αναπτυξιακού Συνεδρίου και όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τατούλης στην εισήγησή του, «ο στρατηγικός αναπτυξιακός σχεδιασμός των Περιφερειών τίθεται στο επίκεντρο της αναπτυξιακής πορείας της χώρας και αυτό αποτελεί ένα σπουδαίο πολιτικό γεγονός», για να προσθέσει: «Είναι πλέον εμφανές ότι η Κυβέρνηση υιοθετεί έμπρακτα την πολιτική μας πρωτοβουλία για τη μετάβαση από την περιφερειακή αυτοδιοίκηση στην περιφερειακή διακυβέρνηση».

Σύμφωνα επίσης με τον Περιφερειάρχη, η παρουσία του Πρωθυπουργού και του Υπουργικού Συμβουλίου στην Πελοπόννησο «ενισχύει την πολιτική και θεσμική θέση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, εφόσον επιτυγχάνεται η συνεργασία τόσο στο επίπεδο των εθνικών πολιτικών, όσο και των περιφερειακών».

Ο κ. Τατούλης τόνισε ακόμη ότι «η συνεργασία αυτή έχει καθαρούς όρους και στηρίζεται σε πολιτικές πρωτοβουλίες και αναγκαιότητες για τη θέση και προοπτική της Πελοποννήσου και όχι σε λογικές πελατειακών διεκδικήσεων και μικροκομματικών σκοπιμοτήτων».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.